IVICA SA SUZAMA U OČIMA ODGOVORIO NA PITANJE O KRAJU KARIJERE: / 'Skijanje je moj život, ali...'

Image
Foto: AFP, SAMUEL KUBANI
Image
Foto: AFP, SAMUEL KUBANI

Ivica Kostelić još uvijek nije donio odluku o završetku svoje velike karijere.

6.3.2016.
11:47
AFP, SAMUEL KUBANI
VOYO logo

je poprilično penzionerski odradio slalom u Kranjskoj Gori, na stazi na kojoj je 2013. senzacionalno slavio nakon što je nakon prve vožnje bio treći s popriličnih 1.51 sekundi zaostatka za Alexisom Pinturaultom. To je bila njegova 26 pobjeda u Svjetskom Kupu i zasigurno jedna od najznačajnijih. Upravo zbog spomenutog.

Image
POVRATAK PROFESORA: /

Kostelić došao do uspjeha sezone

Danas se spominjalo kako je slalom u Kranjskoj Gori možda i njegova posljednja utrka u karijeri. Do kraja tekuće sezone Svjetskog kupa još je sveukupno 6 utrka. Najbolji skijaši svijeta odmjerit će svoje znanje u spustu i superveleslalomu u norveškom Kvitfjellu, a nakon toga skijaška karavana seli u St. Moritz gdje će se skijati spust, superveleslalom, veleslalom i slalom. Kako najbolji hrvatski skijaš u povijesti nije sakupio dovoljan broj bodova, neće moći nastupiti u St. Moritzu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stoga, je li mu ovo posljednja utrka u karijeri?

'Volim ovaj sport. Skijanje je moj život'

"Volim ovaj sport. Skijanje je moj život. Ne, nisam se još uvijek odlučio završiti svoju karijeru", kazao je Ivica Kostelić novinarima nakon slaloma, prenosi slovenski portal Siol.net.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Još je ranije kazao kako bi volio još jednom nastupiti na Sljemenu pred svojim navijačima...

Image
Foto: AFP, OLIVIER MORIN
Image
Foto: AFP, OLIVIER MORIN

"Da, jako bih to volio. Privlači me ta ideja. A tamo ne bi nastupio kao turist već kao natjecatelj. No, sve ovisi o mojm stanju koljena koje je iz sezone u sezonu sve slabije. Uz to, neki moj idealni scenarij bio bi nastup na ZOI 2018. Ali, takav scenarij je skoro pa nemoguć".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Koji su onda planovi Ivice u budućnosti?

'Privremeno se planiram preseliti na Island'

"Sad kreću pripreme za prvenstvo Hrvatske, a nakon toga ću na odmor. Privremeno se planiram preseliti na Island. Što ću tamo raditi? Neka to ostane tajna", kaže Kostelić, koji će kroz mjesec i pol dana donijeti veliku odluku. Penzija ili nastavak karijere.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odradio ili ne odradio Ivica svoju posljednju utrku u karijeri u Svjetskom kupu, jedno je sigurno. Ovo mu je bila posljednja utrka u karijeri u Kranjskoj Gori.

"Na stazi se radilo od samoga jutra. Organizatori su napravili sve kako bi staza bila spremna za vožnju. Gledao sam kako mukotrpno rade na stazi. Poznajem barem 30 posto ljudi koji rade u organizaciji. Domaća publika ovdje je uvijek navijala za mene. Vidite i sami kako se naježim kad dođem na stazu, kad se spustim niz nju. Nikada im neću zaboraviti kako su me bodrili svih ovih godina. Kranjska Gora oduvijek je bila moj domaći teren. To jedna od mojih najdražih staza, a pobjeda u Svjetskom kupu 2013. godine na ovoj stazi jedna je od mojih najljepših pobjeda u karijeri", zaključio je Kostelić suznih očiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Teška odluka

Podsjetimo, Ivica je nedavno priznao kako je situacija s bolnim koljenom neizdrživa i da će ubrzo morati donijeti neke odluke.

“Odluka o prestanku karijere bit će mi vrlo teška, skijanje je moj život i uvjeram vas da bi, da nije zdrastvenih problema, vjerojatno skijao do sljedećih Zimskih olimpijskih igara 2018. godine. No, koljeno sve više boli i svjestan sam da ću uskoro morati donijeti neke odluke. Priznat ću vam da me ipak jako privlači mogućnost da još jednom odskijam utrku Svjetskog kupa na Sljemenu”, kazao je Kostelić prije nekoliko dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: AFP, HRVOJE POLAN
Image
Foto: AFP, HRVOJE POLAN

"No, koljeno sve više boli i svjestan sam da ću uskoro morati donijeti neke odluke", dodao je najbolji hrvatski skijaš.

Hirscher pobjednik slaloma u Kranjskoj Gori

Što se tiče današnjeg slaloma u Kranjskoj Gori, vrijedi spomenuti kako je u njoj slavio najbolji skijaš svijeta, Austrijanac Marcel Hirscher, dok je drugo mjesto sa zaostatkom od 81 stotinke zauzeo Norvežanin Henrik Kristoffersen koji zahvaljujući današnjem rezultatu osvojio mali Kristalni globus u toj disciplini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hirscher je pobjedu osigurao s vremenom 1:46.25, Kristoffersen je drugi s vremenom 1:47.05, a treći je Talijan Stefano Gross čiji je zaostatak za pobjednikom 1,11 minuta (1:47.35). Hrvatski skijaši Kostelić i Filip Zubčić su nakon prve vožnje zauzeli 53. i 54. mjesto i nisu osigurali nastup u drugoj vožnji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hirscher je u subotu osigurao peti Veliki kristalni globus zaredom, što nije uspjelo još ni jednom skijašu, pobijedivši u veleslalomu koji se vozio u Kranjskoj Gori. Također je osvojio i mali Kristalni globus u veleslalomu. U ukupnom poretku ima 1.625 bodova, dok drugoplasirani Kristoffersen ima 1.272 bodova. Treći je Francuz Alexis Pintaurault sa 1.080 bodova.

Rezultati nakon druge vožnje slaloma za skijaše u Kranjskoj Gori:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

1. Marcel Hirscher (Aut) 1:46.24 2. Henrik Kristoffersen (Nor) 1:47.05 3. Stefano Gross (Ita) 1:47.35 4. Fritz Dopfer (Njem) 1:47.50 5. Marco Schwarz (Aut) 1:47.51 ...

Poredak skijaša u slalomu:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

1. Henrik Kristoffersen (NOR) 811 2. Marcel Hirscher (AUT) 700 3. Felix Neureuther (GER) 363 4. Stefano Gross (ITA) 345 5. Fritz Dopfer (GER) 339 ...

Ukupni poredak skijaša:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

1. Marcel Hirscher (AUT) 1625 2. Henrik Kristoffersen (NOR) 1272 3. Alexis Pinturault (FRA) 1080 4. Aksel Lund Svindal (NOR) 916 5. Kjetil Jansrud (NOR) 868

Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo