SJAJNE VIJESTI S EUROPSKOG PRVENSTVA U ATLETICI: / Stipe Žunić borit će se za medalju u bacanju kugle

Image
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Hrvatski rekorder u bacanju kugle nakon sjajnog hica ušao je u borbu za odličja

6.8.2018.
21:01
Marko Lukunic/PIXSELL
VOYO logo

Stipe Žunić borit će se za odličja na Europskom atletskom prvenstvu koje je u ponedjeljak započelo u Berlinu, nakon što je u prvom kvalifikacijskom pokušaju bacio 20,61 metara te za 21 centimetar nadmašio kvalifikacijsku normu.

Prebacio normu

Žunić je bacao u drugoj kvalifikacijskoj skupini, u kojoj su u prvom pokušaju normu prebacila još dvojica bacača, branitelj naslova europskog prvaka Nijemac David Storl (20,63 m) i aktualni europski doprvak Poljak Michal Haratyk (20,59 m), dok u prvoj kvalifikacijskoj skupini to nije pošlo za rukom nijednom natjecatelju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mihaljević podbacio

U prvoj skupini bacao je i drugi hrvatski predstavnik, brončani s dvoranskog SP-a u Portlandu 2016. Filip Mihaljević, ali je potpuno podbacio. Mihaljević je imao samo jedan ispravan pokušaj, u drugoj od tri serije, u kojoj je dobacio do 19,32 metara, što je bilo dovoljno samo za 12. mjesto u njegovoj skupini te je bilo jasno da će ostati bez finala i prije nego što je na red došla druga skupina. Mihaljević je na kraju osvojio 22. mjesto u konkurenciji 30 bacača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Finale u utorak

Kvalifikacijsko natjecanje kuglaša održano je izvan Olimpijskog stadiona (na kojem će biti održano finale), na improviziranom bacalištu na povijesno značajnom Breitsheidplatzu u zapadnom dijelu Berlina, u blizini legendarnog kolodvora Zoo i ruševina crkve cara Wilhelma.

Finalno natjecanje za bacače kugle na rasporedu je u utorak, s početkom u 20.33 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo