Play ponuda

Sjajan uspjeh za hrvatsko skijanje: Kostelić ipak dobiva nasljednika?

shimmer fallback

Sjajan rezultat ostvario je hrvatski skijaš Filip Zubčić u veleslalomu za Svjetski skijaški kup voženom u Alta Badiji.

21.12.2014.
13:54
Play ponuda

Za Zubčića je ovo najbolji rezultat karijere što se tiče utrka Svjetskog kupa. Osvojio je 36 bodova i trenutno je 20. u poretku veleslaloma i 56. u ukupnom poretku sa 42 osvojena boda.

Pobjednik utrke u talijanskom zimovalištu bio je Austrijanac Marcel Hirscher koji je stazu prošao u vremenu 2:30.17. Drugo je mjesto zauzeo Amerikanac Ted Ligety (2:31.62), a treće Francuz Thomas Fanara (2:31.65). Hrvatski je skijaš stazu odvezao u vremenu 2:32.84.

Zubčić je prije devet dana u švedskom Äreu, također u veleslalomu, završio na 25. mjestu, što mu je donijelo prvih šest bodova u karijeri u Svjetskom kupu.

U ukupnom poretku Svjetskog kupa Hirscher je pobjedom smanjio zaostatak za vodećim Kjetillom Jansrudom na 70 bodova.

Netom po završetku veleslalomske utrke Zubčiću je čestitao Ivica Kostelić. Kolega iz hrvatske reprezentacije mu je putem Facebooka poručio: "Važan dan za hrvatsko skijanje. Filip Zubčić je na velika vrata ušao u Svjetski kup senzacionalnim rezultatom u Alta Badiji. Startni broj 64 je opet bio naklonjen Hrvatima".

Oglasio se i sam Zubčić koji je rekao:

"U Äreu sam uzeo prve bodove, ali tamo sam malo slabije odskijao drugu vožnju. Danas sam odlučio da ću i u drugoj utrci ići punim gasom i pokazao sam da znam dobro skijati. Kad sam ušao u cilj i vidio zeleno na semaforu, odnosno da sam vodeći, nisam mogao vjerovati. Dosta dugo sam bio na vrhu, a onda me je Ligety prestigao, što je bilo očekivano. No, ipak sam jedno vrijeme stajao zajedno s njim na postolju. Ovo je fenomenalno".

Play ponuda
Play ponuda