SENZACIONALNI HRVAT KOJI JE UŠAO U SPORTSKU POVIJEST IMA NOVI KLUB: / Nakon razvojne lige, ponovno je dobio veliku priliku

Image
Foto: AFP, DOUG PENSINGER

Najbolji hrvatski hokejaš Borna Rendulić (24) novi je član NHL momčadi Vancouver Canucks s kojom je potpisao jednogodišnji ugovor.

2.7.2016.
13:02
AFP, DOUG PENSINGER
VOYO logo

Rendulić je 9. prosinca 2014. godine postao prvi igrač rođen u Hrvatskoj koji je zaigrao u najjačoj hokejaškoj ligi na svijetu kada je nastupio za Colorado Avalanche protiv Nashville Predatorsa, da bi 31. prosinca iste godine postao i prvi Hrvat koji je postigao pogodak u NHL-u u dvoboju protiv Philadelphia Flyersa. Navedeno ga svrstava u hrvatsku sportsku povijest. Ukupno je u sezoni 2014/15. zaigrao u 11 utakmica i postigao po jedan pogodak i asistenciju u NHL-u prije no što je zbog ozljede stopala početkom siječnja morao prerano završiti sezonu.

Zaigrao u tri utakmice u dresu Colorada

Prošle je sezone Rendulić zaigrao u tri utakmice u dresu Colorada prije no što je poslan u njegovu AHL filijalu San Antonio Rampage za koji je nastupio u 68 utakmica i postigao 16 pogodaka uz 22 asistencije. Osim Rendulića, Vancouver je angažirao i napadača Michaela Chaputa, te braniča Chada Billinsa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

Vancouver je prošle sezone osvojio samo 75 bodova, što je bio treći najslabiji učinak u čitavom NHL-u, slabiji od njih bili su tek Edmonton Oilersi sa 70 i Toronto Maple Leafsi sa 69 bodova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo

Još iz rubrike