Senzacija dana zove se Mikaela Shiffrin

Neprikosnovena Austrijanka Marlies Schild pobjednica je slalomske utrke Svjetskog kupa skijašica u austrijskom Lienzu. Senzacija dana, međutim, dolazi iz Amerike i zove se Mikaela Shiffrin.

29.12.2011.
17:41
VOYO logo

Šesnaestgodišnja Amerikanka iz Vaila osvojila je treće mjesto nakon što je vrlo dobrim skijanjem u prvoj vožnji sa startnim brojem 40 doskijala do 12. pozicije, a najboljim vremenom druge vožnje na kraju se popela na svoje prvo postolje u karijeri.

Od nje su samo bolje ostale dvije prvoplasirane skijašice iz prve vožnje i trenutačno dvije najbolje slalomašice na svijetu: Marlies Schild i Tina Maze.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Shiffrin je tako kao nova Janica Kostelić eksplodirala odmah čim je dobila pravo nastupa u seniorskoj konkureniji. Dosad je maloljetna specijalistkinja za tehničke dicipline, počevši od nastupa u češkom Splynderovu Mlinu 11. ožujka prošle godine, skupila osam nastupa u Svjetskom kupu, pri čemu šest ove sezone. U Aspenu je prije mjesec dana u slalomu zauzela osmo mjesto, a postolje iz Lienza jedini joj je preostali plasman koji trenutačno ima u Svjetskom kupu.

Marlies Schild došla je u Lienzu do 33. pobjede u karijeri, te 31. slalomske. Slavila je uvjerljivo slalomu i četvrti put ove sezone nakon Aspena, Courchevela i Flachaua.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo