Austrijanka ispisala povijest i ostavila Janicu daleko, daleko iz sebe

Pobjedom u slalomskoj utrci u francuskom Courchevelu, 32-godišnja Austrijanka Marlies Schild ispisala je povijest svjetskog skijanja.

17.12.2013.
16:50
VOYO logo

Naime, bila joj je to 34. slalomska pobjeda u utrkama Svjetskog kupa čime se na prvom mjestu vječne ljestvice izjednačila s legendarnom Švicarkom Vreni Schneider.

Danas 49-godišnja Schneider svoje je pobjede ostvarivala tijekom osamdesetih i devedesetih godina, a osim 34 slavlja u slalomu, ima i 20 trijumfa u veleslalomu, te jedan u kombinaciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za usporedbu, najveća hrvatska skijašica u povijesti i jedna od najboljih slalomašica svih vremena Janica Kostelić, u Svjetskom kupu ima 20 pobjeda u slalomu.

Schild se, pak, osim spomenutih pobjeda u slalomu, na najvišu stepenicu postolja penjala još po jednom u veleslalomu i super-kombinaciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvu je pobjedu u karijeri u Svjetskom kupu ostvarila u ožujku 2004. godine u talijanskom Sestriereu. Osim što se izjednačila sa Schneider, Schild je s 32 i pol godine postala i najstarija slalomska pobjednica u Svjetskom kupu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo