ŠARIĆ OSTVARIO SENZACIONALAN USPJEH: / Čestitke Hrvatu stižu sa svih strana, ali jedna je posebno odjeknula

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

U Hrvatsku se vratio splitski velemajstor

30.3.2018.
13:12
Sanjin Strukic/PIXSELL
VOYO logo

U povodu velikog uspjeha Ivana Šarića i osvajanja naslova europskog šahovskog prvaka, u hotelu "Palace" u petak je održana konferencija za novinare na kojoj je rečeno da je za daljnje Šarićeve uspjehe neophodna konkretnija pomoć Hrvatskog šahovskog saveza i Hrvatskog olimpijskog odbora.

Naučio je šah s pet godina

HRVATSKA IMA PRVAKA EUROPE U ŠAHU! Senzacionalan uspjeh splitskog velemajstora Ivana Šarića

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Šah sam naučio sa pet godina, a prve pobjede na kadetskim turnirima motivirale su me za još angažiraniji pristup u izučavanju šaha. Sada je moj cilj probiti se u "Klub 2700", odnosno među prvih 40 igrača na svijetu", kazao je Šarić.

Predsjednik Hrvatskog šahovskog saveza Roland Tomašić i tajnik HŠS-a Alojzije Janković kazali su da će Šarić teško ostvariti svoj šahovski napredak kao "slobodan strijelac" jer svi vodeći svjetski šahisti dobivaju, ne samo financijsku potporu sponzora, nego i pomoć stručnih timova pa je za daljnje Ivanove uspjehe neophodna konkretnija pomoć HŠS-a i Hrvatskog olimpijskog odbora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kasparov se naklonio Splićaninu

Čestitke mladom Splićaninu stizale su sa svih strana, a najviše je odjeknula ona od nekadašnjeg svjetskog prvaka Garija Kasparova, kojeg je zadivila Ivanova ustrajnost i hrabrost u posljednjem kolu kada nije kalkulirao već jurišao na pobjedu protiv vrlo jakog Čeha Davida Navare.

Istaknuti hrvatski reprezentativac i član riječke "Liburnije", senzacionalnim uspjehom u Batumiju u konkurenciji 302 igrača iz 34 zemlje, među kojima je bio 141 velemajstor, postao je najtrofejniji hrvatski šahist u povijesti, jedini igrač s tri najsjajnija trofeja s velikih natjecanja. Nakon osvajanja naslova juniorskog prvaka Europe i juniorskog svjetskog prvaka, postao je i seniorski prvak Europe. Poslije Zdenka Kožula 2006. godine to je drugi naslov europskog prvaka za hrvatski šah.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ivan Šarić (27) je do naslova pojedinačnog europskog prvaka došao nakon što je u gruzijskom Batumiju ostvario čak sedam pobjeda i tri remija uz samo jedan poraz.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo

Još iz rubrike