Play ponuda

BEZ IKAKVIH NACIONALNIH OBILJEŽJA / Nove zabrane za ruske i bjeloruske sportaše: Biatlonci i biatlonke ne smiju nastupiti pod svojom zastavom

Image
Foto: Profimedia

U priopćenju je navedeno da na natjecanjima neće biti istaknute ruske i bjeloruske zastave, kao ni bilo koje nacionalno obilježje

26.2.2022.
17:54
Profimedia
Play ponuda

Ruski i bjeloruski biatlonci i biatlonke neće smjeti nastupati na međunarodnim natjecanjima pod svojom zastavom, odlučilo je u subotu vodstvo Međunarodnog biatlonskog saveza (IBU).

"IBU oštro osuđuje rusku invaziju na Ukrajinu i izražava najdublje suosjećanje sa svima koji su njome pogođeni. Ukrajina je zemlja s bogatom biatlonskom tradicijom i velikom navijačkom bazom te se IBU solidarizira s njima", priopćili su iz Međunarodnog biatlonskog saveza.

Image
POSLJEDICE SA SVIH STRANA /

Momčad koja se natječe u Formuli 1 skinula reklamu sa svog bolida: Mogli bi se riješiti vozača jer je Rus?

Image
POSLJEDICE SA SVIH STRANA /

Momčad koja se natječe u Formuli 1 skinula reklamu sa svog bolida: Mogli bi se riješiti vozača jer je Rus?

Morat će nositi odijela neutralnih boja

U priopćenju je navedeno da na natjecanjima neće biti istaknute ruske i bjeloruske zastave, kao ni bilo koje nacionalno obilježje. Umjesto tih obilježja, bit će istaknuto znakovlje i zastava IBU-a. Ruski i bjeloruski natjecatelji će morati nositi odijela neutralnih boja i bez ikakvih nacionalnih obilježja, a na natjecanjima se neće izvoditi njihove državne himne.

Svi bodobi koje će sakupiti natječući se kao neutralni sportaši neće se računati za Kup nacija.

IBU je također ostavila mogućnost Norveškoj i Finskoj da zabrane nastup ruskim i bjeloruskim predstavnicima na natjecanjima Svjetskog kupa koja su na rasporedu u tim zemljama.

Play ponuda
Play ponuda