Razočarani Kostelić se ovome nije nadao!

Švicarski skijaš Sandro Viletta pobijedio je u američkom Beaver Creeku u drugom superveleslalomskom natjecanju sezone. Iako se nadao bodovima, Ivica Kostelić završio je tek na 32. mjestu s 2.

3.12.2011.
23:52
VOYO logo

Sandro Viletta slavio je s vremenom od minute i 18.71 sekundi, te za dvadeset stotinki nadmašio drugoplasiranog Norvežanina Aksela Lunda Svindala, pobjednika prvoga ovosezonskog superveleslaloma prošlog vikenda u kanadskom Lake Louiseu gdje je zauzeo 23. mjesto.

Švicarcu je ovo bila prva pobjeda i prvo postolje u karijeri. Dosad najbolji rezultat u karijeri četvrto mu je mjesto u veleslalomu iz Adelbodena prije gotovo tri godine. U superveleslalomu je u veljači ove godine u Hinterstoderu zauzeo sedmo mjesto, što mu je bio najbolji rezultat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sjajnu je formu trećim mjestom u subotu dokazao 24-godišnji Švicarac Beat Feuz, koji je za sunarodnjakom zaostao 26 sekundi. Treće mu je to postolje ove sezone nakon što je u oba dosadašnja spusta završavao drugi. Trenutačno drugoplasirani u disciplini i drugoplasirani u ukupnom redoslijedu Svjetskog kupa, Švicarac Didier Cuche, zauzeo je deveto mjesto s 88 stotinki zaostatka.

Najbolji hrvatski skijaš Ivica Kostelić startao je u utrku s rednim brojem 16 i završio je na 32. mjestu s 2.05 sekundi zaostatka za pobjednikom. Prije tjedan dana u Kanadi branitelj naslova ukupnog pobjednika Svjetskog kupa bio je 40.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugi hrvatski predstavnik Natko Zrnčić-Dim završio je na 46.mjestu s 2.79 sekundi zaostatka za Villetom. U nedjelju je Beaver Creeku na rasporedu drugi ovosezonski veleslalom.

1. Viletta (Švi) 1:18.71

Tekst se nastavlja ispod oglasa

2. Svindal (Nor) +0.20

3. Feuz (Švi) +0.26 ...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

32. Kostelić (Hrv) +2.05 ...

46. Zrnčić-Dim (Hrv) +2.79 ...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Redoslijed u superveleslalomu:

1. Svindal (Nor) 180 bodova

Tekst se nastavlja ispod oglasa

2. Cuche (Švi) 109

3. Viletta (Švi) 108 ...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ukupni redoslijed u Svjetskon kupu:

1. Svindal (Nor) 265

Tekst se nastavlja ispod oglasa

2. Cuche (Švi) 238

3. Feuz (Švi) 231

Tekst se nastavlja ispod oglasa

4. Miller (SAD) 197 ...

23. Kostelić (Hrv) 57 ...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bezobzirno je drugi dan zaredom američka 27-godišnja skijašica Lindsey Vonn potukla konkurenciju u Lake Louiseu, na drugome uzastopnom spustu Svjetskog kupa. Slavila je Amerikanka, trostruka pobjednica Svjetskog kupa, s vremenom 1:51.35. Za razliku od jučerašnjeg spusta, kada je konkurentice deklasirala s 1.94 sekunde prednosti pred drugoplasiranom Tinom Weihrather iz Lihtenštajna, u subotu je bila za nijansu manje uvjerljiva: drugoplasirana Francuskinja Marie Marchand-Arvier zaostala je 1.68 sekundi.

Daleko od Vonn bila je i njezina najveća konkurentica, aktualna pobjednica Svjetskog kupa Maria Höfl-Riesch. Njemica je u subotu bila šesta s 2.08 sekundi zaostatka za Vonn. Amerikanka je na stazi Men's Olympic Downhill, svojoj najomiljenijoj kad je Svjetski kup u pitanju, došla do jubilarne desete pobjede. Treće je mjesto pripalo Austrijanki Elisabeth Görgl.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo