PAO DOGOVOR /

Hrvati ipak neće morati na sporni bazen u susjedstvu: 'Ovo je kompromis, ne želimo biti žrtve politike'

Image
Foto: PIXSELL, Goran Jakus

Problem je nastao nakon što su hrvatski klubovi kao i reprezentacija odbili igrati na bazenu

26.8.2024.
21:54
PIXSELL, Goran Jakus
VOYO logo

Vaterpolisti Primorca će u idućoj sezoni regionalne Premijer ligi protiv hrvatskih klubova igrati izvan Kotora, objavio je predsjednik kluba Siniša Kovačević.

Image
KOMENTIRAO SKANDAL /

Riječi legendarnog Hrvata odjeknule u Srbiji: 'Nikada nije mirisao Novaka'

Image
KOMENTIRAO SKANDAL /

Riječi legendarnog Hrvata odjeknule u Srbiji: 'Nikada nije mirisao Novaka'

Problem je nastao nakon što su hrvatski klubovi kao i reprezentacija odbili igrati na bazenu Zoran Džimi Gopčević u Kotoru. Za hrvatsku stranu sporno je ime plivališta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, bazen u Kotoru nosi ime proslavljenog vaterpoliste Primorca Zorana Gopčevića, kojeg hrvatska strana optužuje za ratne zločine u logoru Morinj. Podsjećamo, Ministarstvo turizma i sporta donijelo je preporuku da hrvatski klubovi, kao i hrvatska reprezentacija ne igraju svoje utakmice u Kotoru.

"Bez pomoći države i Općine, VPK Primorac na čelu sa predsjednikom Sinišom Kovačevićem, a nakon pregovora sa Hrvatskim vaterpolo savezom, pronašli su rješenje za odigravanje utakmica Premijer lige u sezoni pred nama," objavio je Primorac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Primorac će tako biti domaćin na nekom od crnogorskih bazena izvan Kotora, dok će hrvatski predstavnici igrati utakmice protiv Primorca na neutralnim terenima u Hrvatskoj.

"Mislim da je ovo maksimum koji smo mogli postići. Pronašli smo sportsko rješenje i u razgovoru sa predsjednikom Upravnog odbora Regionalne vaterpolo lige i potpredsjednikom HVS-a Pericom Bukićem dogovorili da pet utakmica protiv hrvatskih klubova Primorac odigra na neutralnom bazenu u Crnoj Gori, a isto tako i da hrvatski predstavnici igraju utakmice na neutralnim bazenima u Hrvatskoj," rekao je Kovačević.

"Ovaj kompromis je rješenje za iduću sezonu, ali se nadam da će država Crna Gora i Republika Hrvatska riješiti ovaj problem, kako Primorac više ne bi bio žrtva politike, jer se mi želimo baviti sportom," poručio je Kovačević.

Regionalna liga starta 21. rujna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo