OD NJE STAJE DAH / Strašna je: Prekrasna Splićanka Helena Jurišić osvojila naslov svjetske prvakinje u tajlandskom boksu

Image
Image

Ovo je splitskoj prvakinji drugi Muaythai naslov najbolje na svijetu, ali iz tek trećeg puta osvojen je u Tajlandu, zemlji u kojoj je ovaj sport i ponikao.

12.12.2021.
11:18
VOYO logo

Odličnom izvedbom u sve tri runde i pobjedom u finalu, u kategoriji do 71 kg protiv Ruskinje Ekaterine Bezhan, hrvatska predstavnica Helena Jurišić je na Svjetskom prvenstvu u Tajlandskom boksu u Bangkoku osvojila zlatnu medalju.

Svih devet minuta Helena je odradila na najboljoj razini, pobijedila u sve tri runde inače odličnu suparnicu iz Rusije. Ovo je splitskoj prvakinji drugi Muaythai naslov najbolje na svijetu, ali iz tek trećeg puta osvojen je u Tajlandu, zemlji u kojoj je ovaj sport i ponikao. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvati briljirali

Slavlju hrvatske reprezentacije pridonijela je i Ana Bajić u kategoriji +75 kg koja kući nosi srebro. Ona je izgubila finalni meč protiv Ruskinje Irine Larionove na bodove, a inače je pružila vrlo dobru borbu.

Još u subotu je broncu oko vrata objesio mladi Vito Košar (U23) koji se nije plasirao u finale, ali njegovo vrijeme tek dolazi. U dvije borbe u Bangkoku pokazao je kako se na njega može računati u budućnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako je tajlandski boks na putu prema Olimpijskim igrama kao punopravni član, tako mnoge države ulažu silne napore kako bi svojim borcima osigurali novac, pripreme i natjecanja na najvećoj razini. Hrvatska reprezentacija u Bangkoku nikad nije bila brojnija, od osam boraca troje ih je osvojilo odličja, što je sjajan rezultat. Sljedeće veliko natjecanje je Europsko prvenstvo u Istanbulu koje se održava u veljači sljedeće godine.

Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo