POVRATAK SARE KOLAK U VELIKOM STILU: / Dvaput rušila rekord Hanžeka, uzela prvo mjesto na Mladosti

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Sarin uspjeh ima još veću vrijednost jer se vratila od ozljede koja ju je dugo mučila

3.9.2019.
19:47
Igor Kralj/PIXSELL
VOYO logo

Sara Kolak na najbolji je mogući način otvorila 69. Hanžekovićev memorijal na zagrebačkoj Mladosti. Hrvatska bacačica koplja osvojila je prvo mjesto u velikom stilu.

Sara je dvama sjajnim hitcima dvaput rušila rekord mitinga. Prvi put to je učinila u prvoj seriji kad je bacila 65,82 i tako srušila rekord iz 2000. godine, dok je drugi put njeno koplje letjelo još dalje - na 66,42 metra za novi rekord i slavlje na Mladosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Cilj je bio prva tri hica što bolje odraditi. Htjela sam da mi se neki detalji na kojima sam radila poklope i uspjelo mi je. Drago mi je da sam ušla u prvi hitac opušteno jer bi mi prije prvi uvijek bio banana. Ovog sam stvarno pogodila. Jako sam zadovoljna. Publika je bila fenomenalna, ponijeli su me. Drago mi je da se ovo dogodilo na domaćem terenu, odličan rezultat pred Dohu. Čekaju nas tri tjedna priprema i sve misli su na Dohi", rekla je Sara nakon pobjede.

Image
SANDRA PERKOVIĆ POHARALA HANŽEK OSMI PUT: /

Drugim najboljim hitcem sezone ostavila konkurenciju iza sebe

Image
SANDRA PERKOVIĆ POHARALA HANŽEK OSMI PUT: /

Drugim najboljim hitcem sezone ostavila konkurenciju iza sebe

Sarin uspjeh ima još veću vrijednost jer se vratila od ozljede koja ju je dugo mučila, a na Hanžek je stigla pod vodstvom novog trenera, dvostrukog osvajača olimpijskog zlata u bacanju koplja Andreasa Thorkildsena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Najteže je ostati isti, poslije svakog velikog rezultata ostati ista osoba koja si bila i prije. Trudim se da ostanem ista, još bolje - šašava. Želim biti Sara koja uživa u bacanju i da se ne opterećujem drugim stvarima", zaključila je Kolak.

Galerija

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zvijezdana prašina u Zagrebu

Predstavljanjem najvećih zvijezda na obnovljenoj atletskoj stazi stadiona Mladosti u utorak je započeo međunarodni atletski miting IAAF World Challenge Zagreb, u sklopu kojeg će biti održan i 69. Memorijal Borisa Hanžekovića.

Uz domaće atletske zvijezde, peterostruku europska i dvostruku svjetsku prvakinju i olimpijsku pobjednicu u bacanju diska Sandru Perković, olimpijsku pobjednicu u bacanju koplja Saru Kolak i hrvatskog rekordera u bacanju kugle Filipa Mihaljevića, predstavljena su ostala velika imena svjetske atletike koja su se ove godine našla u Zagrebu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tako su hrvatski ljubitelji atletike, među ostalima, mogli zapljeskati najtrofejnijoj atletičarki svih vremena i šesterostrukoj olimpijskoj pobjednici Amerikanki Allyson Felix (400 m), koja se upravo u Zagrebu vraća nastupima na mitinzima, južnoafričkom skakaču u dalj Luvu Manyongi koji će pokušati popraviti svoj prošlogodišnji rekord mitinga (8,46 m) te ruskom preponašu Sergeju Šubenkovu koji je prošle godine morao odustati od nastupa zbog ozljede, a ove će pokušati ostvariti rekordnu, čertvtu pobjedu u memorijalnoj utrci na 110 m prepone.

Nakon jučerašnje pobjede novozelandskog bacača kugle Toma Walsha na 5. Memorijalu Ivana Ivančića, večerašnji natjecateljski program otvorili su troskokaši, a zaključit će ga u 20.50 sati najbrži atletičari ovogodišnjeg mitinga, trkači na 100 m, među kojima je najveći favorit za pobjedu olimpijski pobjednik i dvostruki svjetski prvak Amerikanac Justin Gatlin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo