Potvrđeno: Zna se kad se vraća Ivica Kostelić!

Ivica Kostelić u četvrtak je odradio zadnji trening na Sljemenu te otputovao u autsrijski Innerkrems gdje će se spremiti za dramatični rasplet sezone kakav u skijanju već dugo nismo vidjeli.

1.3.2012.
14:58
VOYO logo

"Ivica Kostelić će sljedećih dana najprije nastaviti sa slobodnim skijanjem a potom skijati kroz kratke kolce ili tzv. 'stubbye', a nakon toga ukoliko bude sve u redu s koljenom započeti s treningom kroz normalne kolce. Ovisno o napretku treninga i zdravstvenog stanja koljena, odluka o nastupima u Kranjskoj gori biti će donesena sredinom drugog tjedna", stoji u priopćenju Hrvatskog skijaškog saveza.

Međutim, više o pravom stanju stvari otkrio nam je glasnogovornik reprezentacije Nenad Eror.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sve ide prema planu i programu kako je išlo i prije dvije godine. Ništa brže se ne želi opterećivati koljeno ni raditi. Ivica je prije dvije godine imao identičnu operaciju koljena 10. prosinca, a vratio se 6. siječnja na Sljemenu. A sad je operiran 13. veljače, a vraća se 10. ožujka u Kranjskoj Gori i to vam mogu potvrditi, sigurno se vraća u Kranjskoj Gori. On će i u Innerkremsu trenirati malo intenzivnije, pojačavat će treninge skijanja", izjavio je Eror za Sportski.net.

Je li Ivica gledao utrke zadnjih dana, zbraja li i on bodove?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne, on je i sam rekao da obično ne gleda utrke kad ih ne vozi. Baš sam u subotu bio s njim u Daruvarskim toplicama i nije gledao utrku nego je radio terapiju. Pokušava što manje o tome razmišljati i vrlo je skoncentriran na rehabilitaciju. Dodao je samo da ne radi nikakve kalkulacije, što će biti i kako će biti. Rekao je samo da će vidjet kako će se razviti vikend u Kvitfjellu i prema tome će se postaviti".

Završetak sezone gotovo nikad nije bio napetiji, ovo je borba za svaki bod. Vi u taboru sigurno umjesto njega zbrajate i razmišljate kako bi se sve moglo odviti. Kakve su vaše prognoze?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pa to je još uvijek nemoguće reći. Kad završi ovaj vikend u Kvitfjellu gdje su još tri brze utrke onda ćemo znati više. Još se i Didier Cuche može uključiti u utrku u ukupnom poretku. Beat Feuz je nešto ozlijeđen, ima problem s koljenom, ali nitko ne zna se kako će vozi u petak na utrci superveleslaloma".

Jasno je samo da je Marcel Hirscher sada najveći favorit za osvajanje Velikog globusa?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"I da i ne! Sve zavisi kako će se razviti ove tri trke koje nose tristo bodova, zamislite da ih Cuche sve osvoji".

Ali nakon Kvitfjella će tehničari ipak biti u prednosti, preostaju četiri tehničke discipline i dvije brze.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Je, ali je pitanje kako će se prije rasporedit bodovi. S druge strane, Hirscher u veleslalomu može biti dobar, ali isto tako kad se vrati Ivica možda će biti pod pritiskom, moguće su greške. Sve kalkulacije su i dalje više na bazi nekih prognoza", zaključio je Eror. U četvrtak je na drugom treningu spusta u Kvitfjellu naš natjecatelj Natko Zrnčić-Dim završio na 39. mjestu s zaostatkom od 3.08 sekunde za vodećim na treningu Kjetilom Jansrudom (NOR).

U petak je na rasporedu utrka superveleslaloma (nadoknada otkazane utrke iz Garmisch-Partenkirchena ) s početkom u 11.00. 1. Hirscher (Aut) 1135 2. Kostelić (Hrv) 1043 3. Feuz (Švi) 1040 4. Cuche (Švi) 837 5. Svindal (Nor) 814

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo