Play ponuda

POLICIJA POSLALA PORUKU KOJA LEDI KRV U ŽILAMA: / 'Dobrodošli u pakao. Tko god dođe, neće biti siguran'

Image
Foto: AFP, VANDERLEI ALMEIDA

Brazilska policija poslala je pomalo zastrašujuću poruku svima koji namjeravaju doći na Olimpijske igre kojima će od 5. do 21. kolovoza domaćin biti Rio de Janeiro.

29.6.2016.
14:14
AFP, VANDERLEI ALMEIDA
Play ponuda

Zbog bandi koje haraju Rio de Janeirom predstojeće Igre smatraju velikim sigurnosnim problemom, a ulje na vatru je dolila brazilska policija koja je najavila mogući štrajk upravo u vrijeme najvećeg sportskog događaja na svijetu. Predstavnici policije i vatrogasaca pojavili su se u utorak u zračnoj luci u Riju s prijetećim transparentom na kojem je na engleskom jeziku pisalo:

"Dobrodošli u pakao: policija i vatrogasci nisu plaćeni. Tko god dođe u Rio neće biti siguran."

Opljačkana paraolimpijka

Dio prosvjednika je nosio plakate s porukama "Bez plaće neće biti Igara" i "Rio će stati".

Na drugom prosvjedu se, pak, isticao transparent na kojem je pisalo "Policiji su prioritet ljudi, a Vladi Olimpijske igre".

Nezadovoljstvo policije velika je prijetnja sigurnosti predstojećih Igara. Prije samo nekoliko dana australska paraolimpijka Liesl Tesch opljačkana je uz prijetnju oružjem u blizini zaljeva Guanabara u kojem će se održati natjecanja u jedrenju. Prošli je mjesec, pak, nekadašnji najbolji svjetski nogometaš Rivaldo pozvao sve koji su namjeravali doći na Olimpijske igre u Rio de Janeiro da otkažu putovanje jer će u suprotnom staviti vlastiti život na kocku. Reagirao je nakon što je 17-godišnja djevojka Ana Beatriz Pereira Frade ubijena na ulici koja povezuje zračnu luku s nekoliko borilišta na kojima će se održati olimpijska natjecanja. Prema izvještajima lokalnih medija, naoružana je banda postavila zasjedu na ulici, a kad je otac nesretne tinejdžerice pokušao automobilom probiti blokadu kako bi izbjegao pljačku, ispaljen je metak koji je pogodio djevojku.

Play ponuda
Play ponuda