Paraolimpijca dopingovala bivša devojka

Ukinuta suspenzija azerbejdžanskom dizaču tegova

8.11.2013.
18:29
VOYO logo

Arzejbendžanski dizač tegova Gunduz Ismajlov suspendovan je zbog pozitivnog rezultata na POI u Atini 2004, jer je bio pozitivan na anabolički steroid.

Devet godina kasnije pojavili su se dokazi koji su potvrdili da mu je nedozvoljenu supstancu u piće sipala bivša devojka, u znak osvete zbog raskida.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ismajlov je prethodno dobio dvogodišnju suspenziju zbog pozitivnog rezultata na POI 2000. u Sidneju, gde je osvojio zlato i oborio svetski rekord.

U Atinu je stigao čist, ali mu je bivša devojka, koja se takođe takmičila na igrama, sipala stanazolol u piće u olimpijskom selu. Ona je to priznala na sudu u Bakuu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako mu je to bila druga kazna, suspendovan je doživotno. Međutim, u svetlu novih dokaza, suspenzija je ukinuta i Ismajlov može ponovo da se takmiči.

„Okolnosti su zaista neobične i zbog toga je ovo jedinstven slučaj“, rekao je Toni Paskval, čelnik komiteta za borbu protiv dopinga u MPK.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Njih dvoje su raskinuli 2003, posle čega su ostali u dobrim odnosima, ali je ona odlučila da mu se osveti na taj način. Prestup je priznala tek kada su Ismajlov i njegov advokat sproveli istragu“.

Testovi u Atini obavljeni su pre početka takmičenja u dizanju tegova, pa Ismajlov nije ni nastupio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo

Još iz rubrike