Ivica Kostelić oduševio jednom vožnjom: 'Zadovoljan sam!'

U Münchenu je održan paralelni slalom skijaša i skijašica, zadnja utrka svjetskog kupa prije dolaska skijaške svite u Zagreb i okršaja na Sljemenu.

1.1.2013.
19:16
VOYO logo

Ivica Kostelić je četvrtfinale izborio u direktnom okršaju s Norvežaninom Akselom Lundom Svindalom. U prvoj je vožnji zaostajao 23 stotinke, ali je fantastičnom drugom vožnjom izborio veliku prednost od 90 stotinki i ušao u četvrtfinale.

Tamo ga je čekao odlični Francuz Francuz Pinturault, koji je, pokazalo se, trenutno ipak u boljoj formi. Francuz je u prvoj vožnji bio brži za 28 stotinki, a na kraju je i malo povećao tu prednost (34).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kostelić se tako oprostio od ovog natjecanja, a u Münchenu je, prije Snježne kraljice, zaradio ukupno 40 bodova.

"Zadovoljan sam vožnjom, pogotovo drugom vožnjom protiv Svindala. Alexis Pinturault je realno bio teška prepreka, no bitno je da me koljeno ne boli te da sam osvojio novih 40 bodova", kratko je svoj nastup prokomentirao Kostelić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pobjednik paralelnog slaloma bio je Nijemac Felix Neureuther, koji je u finalu bio brži od Marcela Hirschera, a na trećem mjestu završio je Pinturault. U ženskoj je utrci slavila Slovakinja Veronika Zuzulova, koja je u finalu pobijedila Slovenku Tinu Maze.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo