PLJESAK SVIMA / Ovogodišnje izdanje Hanžeka po rezultatima najbolje dosada: Ovo je velika stvar za ovaj poznati atletski miting

Image
Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Ovogodišnje izdanje Hanžeka po rezultatima najbolje dosada

15.9.2021.
14:42
Matija Habljak/PIXSELL
VOYO logo

Organizatori međunarodnog zagrebačkog atletskog mitinga objavili su u srijedu kako je ovogodišnje, 71. izdanje Memorijala Borisa Hanžekovića po rezultatima bilo najbolje dosada prema bodovanju Međunarodnog atletskog saveza (World Athletics).

Image
SPEKTAKL U ZAGREBU /

Otvoreno 71. izdanje Hanžekovićevog memorijala, Sara Kolak podbacila i nastavila seriju loših rezultata

Image
SPEKTAKL U ZAGREBU /

Otvoreno 71. izdanje Hanžekovićevog memorijala, Sara Kolak podbacila i nastavila seriju loših rezultata

Zagrebački miting osvojio 89.608 bodova

Prema tablicama, zagrebački miting je osvojio 89.608 bodova čime se trenutačno nalazi na 14. mjestu među svim svjetskim mitinzima održanim ove godine, bolji rezultati ostvsareni su samo na 10 od 12 mitinga Dijamantne lige te tri mitinga WA Continental Tour Gold kategorije (Walnut, Szekesfehervar, Chorzow).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U utorak je u Zagrebu postavljen jedan svjetski rekord (5:21.56 Niyonsaba na 2000 metara) te još pet rekorda mitinga (22.84m Crouser u bacanju kugle, 5.87m KC Lightfoot u skoku s motkom, 44.46 James na 400 metara, 14.77m Ricketts u troskoku, 22.04 Mboma na 200 metara) dok su u tri sprinterske utrke (100m muški, 100m prepone žene, 110m prepone muški) pobjednici ostvarili rezultat samo stotinku slabiji od rekorda mitinga. Blizu obaranja rekorda mitinga bia je i utrka na 3000m sa zaprekama u kojoj je pobjednik Wale ostao samo 21 stotinku udaljen od rekorda, dok je juniorka Adriana Vilagoš sa 62.36m postigla najbolji rezultat seniorskim kopljem jedne Europljanke mlađe od 18 godina.

Najviše se izdvajaju rezultati Ryana Crousera

Ipak, najviše se izdvajaju rezultati Amerikanaca Ryana Crousera koji je sa 22.84m još u ponedjeljak postigao najbolji rezultat na europskom kontinentu u bacanju kugle još od svibnja 1988. godine te Davona Allena koji je pobijedio u memorijalnoj utrci na 110 metara s preponama sa 12.99 što je drugi najbolji rezultat na svijetu ove godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve te odlične rezultate iz Zagreba putem televizijskog prijenosa mogli su pratiti ljubitelji atletike iz 130 zemalja svijeta, a deseci tisuća gledatelja vidjeli su ga i putem streaminga na YouTube kanalu World Athleticsa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo