'Ovo je u svijetu odjeknulo puno jače od Janice!'

Ivica je stao uz bok Messiju, Nadalu, Vettelu, Boltu... 'Svi svjetski mediji traže Ivicu, imamo listu čekanja', kaže direktor reprezentacije Vedran Pavlek. No, Kostelić ne želi sada stati.

13.3.2011.
11:33
VOYO logo

Loš dan Aksela Lunda Svindala i Didiera Cuchea te 21. mjesto Ivice Kostelića u subotnjem spustu učinili su našem skijašu život puno lakši i ugodnijim. Ivica je postao 21. skijaš u povijesti koji je osvojio Svjetski kup u alpskom skijanju, a ne treba posebno napominjati da je prvi Hrvat na tom popisu velikih imena.

"Sanjao sam i borio se za taj uspjeh godinama. Naslov ukupnog pobjednika u Svjetskom kupu je najviše što se može postići u skijanju. Odrastao sam uz sestru kojoj je to uspjelo tri puta, bila je 'all-arounder'. Janica je bila moja inspiracija. Samo sam sretan, preplavile su me emocije", slavio je Ivica, koji pred Cucheom ima nedostižnih 518 bodova prednosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, Ivica ne misli tu stati. Nakon velikog Globusa, sad još cilja na mali Globus u superveleslalomu (Cuche i on imaju po 191 bod) i slalomu sljedeći tjedan u Lenzerheideu (ima 36 bodova prednosti u odnosu na Jean-Baptistea Grangea).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Odahnuli smo mi već nakon Chamonixa. Umorio se Ivica u siječnju, teško mu je bilo naći dodatnu motivaciju. No, sad je miran, može se baciti u lov na superveleslalomski Globus, velike su mu šanse. I rezultati u spustu idu tome u prilog. Kada je Janica probijala led, a Hrvati počeli pratiti skijanje, nastala je euforija, svi smo pratili žensko skijanje. No, u inozemstvu takav uspjeh, biti najbolji skijaš svijeta, puno jače odjekuje. Svi veliki svjetski mediji traže Ivicu, imamo listu čekanja", slatke muke muči Ivičin menadžer.

Kostelić je stao uz bok Messiju, Nadalu, Vettelu, Boltu... U njega će sada upirati prstom i govoriti:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vidite onog frajera, taj vam je najbolji na svijetu!".

"Poseban je užitak što sam Svjetski kup osvojio baš ja, slalomaš. U vrijeme Alberta Tombe koji je također bio slalomaš, bilo je lakše, sada trebate biti puno svestraniji skijaš. Ono što sam napravio u siječnju je prilično nevjerojatno, toliko utrka osvojiti u mjesec dana", pohvalio se Ivica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezani članci:

arti-201103070098006 arti-201103020090006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo