Play ponuda

PANIKA U TOKIJU / Još dva olimpijca zaražena nakon dolaska u Japan

Image

Olimpijske igre održat će se bez prisustva gledatelja

9.7.2021.
14:17
Play ponuda

Dvojica članova inozemnih olimpijskih delegacija bila su pozitivna na COVID-19 nakon dolaska u Tokio, objavili su japanski mediji u petak, naglašavajući rizik održavanja Igara u Tokiju, čak i nakon što je većini gledatelja zabranjeno prisustvovati događajima.

Image
KONAČNA ODLUKA /

U Japanu od ponedjeljka izvanredno stanje, nitko neće smjeti s tribina gledati Olimpijske igre

Image
KONAČNA ODLUKA /

U Japanu od ponedjeljka izvanredno stanje, nitko neće smjeti s tribina gledati Olimpijske igre

Litvanski sportaš bio je pozitivan na testiranju u Hiratsuki, zapadno od Tokija, a član izraelske delegacije imao je pozitivan test po dolasku u tokijsku zračnu luku Haneda, izvijestili su domaći mediji, ne navodeći detalje.

Bez gledatelja

Oni nisu prvi olimpijci kojima je potvrđena zaraza, ugandski sportaš i trener prošli su mjesec bili pozitivni na testiranju, kao i jedan srpski sportaš ovog mjeseca.


Organizatori igara priklonili su se političkom pritisku u četvrtak usred porasta zaraze u Tokiju i zabranili gotovo svim gledateljima dolazak samo dva tjedna prije početka.

Odluka je donesena nakon što je premijer Yoshihide Suga u četvrtak najavio četvrto izvanredno stanje za glavni grad.

Japanski ministar zdravstva Norihisa Tamura rekao je da mu je žao sportaša, ali da je odluka da udalje navijače  bila ispravna. "Molimo vas da ostanete kod kuće za ove Olimpijske igre i podijelite to uzbuđenje s obiteljima kod kuće", rekao je na konferenciji za novinare.

Play ponuda
Play ponuda