KONAČNA ODLUKA / U Japanu od ponedjeljka izvanredno stanje, nitko neće smjeti s tribina gledati Olimpijske igre

Image
Foto: Profimedia

Olimpijske igre počinju 23. srpnja, a završavaju 8. kolovoza

8.7.2021.
16:26
Profimedia
VOYO logo

Olimpijske igre u Tokiju održat će se bez navijača na tribinama, rekao je japanski ministar Tamayu Marukawa danas japanskoj agenciji Kyodo.

U Japanu će od ponedjeljka biti izvanredno stanje zbog novonastale situacije s koronavirusom pa se u cijeloj državi postrožuju epidemiološke mjere.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
ŽESTOKA REAKCIJA /

'Bilo bi lijepo da nakon ovoga Englezi prestanu dijeliti lekcije ostatku Europe...'

Image
ŽESTOKA REAKCIJA /

'Bilo bi lijepo da nakon ovoga Englezi prestanu dijeliti lekcije ostatku Europe...'

Zabrana svima, a ne samo njima

Još se i prije znalo da će zabranjen biti ulaz turistima iz inozemstva, a sad je donesena odluka kako ni Japanci neće smjeti ući ni u dvorane ni na stadione. Prije samo dva tjedna situacija je bila potpuno drugačija. Japanci su najavili da će biti dozvoljeno napuniti 50 posto kapaciteta stadiona, ali da broj gledatelja neće smjeti prekoračiti 10 tisuća.

Izvanredno stanje, međutim, nije zatvaranje sa strogim policijskim satom kao u drugim zemljama. Premda su građani pozvani da ostanu kod kuće, restorani su otvoreni, no ne smiju posluživati alkohol, nuditi karaoke i navečer se moraju zatvoriti ranije nego inače. Japan nije pretrpio eksploziju pandemije covida-19 kakva je viđena u drugim zemljama, no ima više od 810.000 zaraženih i 14.900 umrlih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Japanci im se i dalje protive

Kada su dobili domaćinstvo Olimpijskih igara organizatori su se nadali da će od prodaje ulaznica zaraditi 815 milijuna dolara, a sada od toga neće biti ništa, a troškovi domaćinstva Igara zbog pandemije covida-19 su dvostruko veći od predviđenih i iznose više od 15 milijardi dolara. 

Također, kako pokazuju ankete većina Japanaca se i dalje protivi održavanju OI. Olimpijske igre počinju 23. srpnja, a završavaju 8. kolovoza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pratite Olimpijske igre na Eurosportu u sklopu PLAY Premium proširenog plana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo