KONAČNA ODLUKA / U Japanu od ponedjeljka izvanredno stanje, nitko neće smjeti s tribina gledati Olimpijske igre

Olimpijske igre počinju 23. srpnja, a završavaju 8. kolovoza

8.7.2021.
16:26
Profimedia

Olimpijske igre u Tokiju održat će se bez navijača na tribinama, rekao je japanski ministar Tamayu Marukawa danas japanskoj agenciji Kyodo.

U Japanu će od ponedjeljka biti izvanredno stanje zbog novonastale situacije s koronavirusom pa se u cijeloj državi postrožuju epidemiološke mjere.

Zabrana svima, a ne samo njima

Još se i prije znalo da će zabranjen biti ulaz turistima iz inozemstva, a sad je donesena odluka kako ni Japanci neće smjeti ući ni u dvorane ni na stadione. Prije samo dva tjedna situacija je bila potpuno drugačija. Japanci su najavili da će biti dozvoljeno napuniti 50 posto kapaciteta stadiona, ali da broj gledatelja neće smjeti prekoračiti 10 tisuća.

Izvanredno stanje, međutim, nije zatvaranje sa strogim policijskim satom kao u drugim zemljama. Premda su građani pozvani da ostanu kod kuće, restorani su otvoreni, no ne smiju posluživati alkohol, nuditi karaoke i navečer se moraju zatvoriti ranije nego inače. Japan nije pretrpio eksploziju pandemije covida-19 kakva je viđena u drugim zemljama, no ima više od 810.000 zaraženih i 14.900 umrlih.

Japanci im se i dalje protive

Kada su dobili domaćinstvo Olimpijskih igara organizatori su se nadali da će od prodaje ulaznica zaraditi 815 milijuna dolara, a sada od toga neće biti ništa, a troškovi domaćinstva Igara zbog pandemije covida-19 su dvostruko veći od predviđenih i iznose više od 15 milijardi dolara. 

Također, kako pokazuju ankete većina Japanaca se i dalje protivi održavanju OI. Olimpijske igre počinju 23. srpnja, a završavaju 8. kolovoza.

Pratite Olimpijske igre na Eurosportu u sklopu PLAY Premium proširenog plana.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali

Yasenka Skinage Collagen Elegance 10.000 - 500 ml
199kn285kn
Uspješno smanjuje bore te nadoknađuje izgubljeni kolagen