Čak i Kostelići ovo mogu samo sanjati: I službeno je najbolji u povijesti

19.2.2014.
17:26
VOYO logo

Norveška mješovita štafeta, u kojoj je bio i Bjørndalen, osvojila je zlatnu medalju na Zimskim olimpijskim igrama u Sočiju u utrci na 2x6 km (žene) + 2x7.5 km (muškarci).

Odradili su Norvežani posao fantastično i stigli do cilja u ukupnom vremenu 1:09:17.0, a u pucanju su imali samo dva promašaja, oba u režiji Tore Berger. Osim nje i Bjørndalena, u zlatnom su norveškom sastavu bili i Tiril Eckhoff i Emil Hegle Svendsen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bilo je ovo, inače, premijerno izdanje natjecanja u mješovitim štafetama na olimpijskim igrama, tako da su Norvežani ušli u povijest kao prvi pobjednici. Posebna je ipak priča Bjørndalen koji je u Sočiju osvojio zlato i u sprintu na 10 kilometara. Ukupno sada na kontu ima osam olimpijskih zlata, četiri srebra i jednu broncu. S 13 odličja je na vječnoj ljestvici prestigao slavnog sunarodnjaka Bjørna Dæhlieja (46), nekadašnjeg sjajnog skijaša-trkača koji je kroz karijeru osvojio 12 olimpijskih medalja (osam zlata i četiri srebra).

Dodajmo da su srebro u mješovitoj štafeti ove srijede osvojili Česi koji su za Norvežanima zaostali 32.6 sekundi, dok je bronca pripala Talijanima (+58.2).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo