NOVA LUDA TEORIJA: / Sportaši su uzimali meldonij zbog seksa, a ne kao doping

Image
Foto: AFP, ANDREI GOLOVANOV

Meldonij je posljednjih mjeseci postao vrlo često korišten pojam u svijetu sporta. Riječ je o supstanciji koja je od 1.

18.4.2016.
17:53
AFP, ANDREI GOLOVANOV
VOYO logo

Najpoznatija među njima je ruska tenisačica Marija Šarapova nakon čijeg se priznanja da je pala na doping-testu zakotrljala lavina. Šarapova je istaknula kako je koristila meldonij kao prevenciju protiv dijabetesa, a kasnije se pojavila informacija da se spomenuti lijek koristi za probleme kardiovaskularnog sustava i slabe cirkulacije. Sportašima, pak, pomaže da povećaju izdržljivost i skrate vrijeme oporavka nakon napora.

Razočarala ga WADA

Latvijski znanstvenik Ivars Kalvinš, izumitelj meldonija, ustvrdio je u ponedjeljak da dio sportaša nije koristio ovu supstanciju kako bi poboljšao svoju izvedbu na sportskom borilištu, nego - u krevetu!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ako govorimo o muškim sportašima, mnogi od njih su uzimali meldonij kako bi poboljšali svoju seksualnu izvedbu, a ne sportski rezultat. Moramo to uzeti u obzir", izjavio je Kalvinš.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodao je kako je razočaran odlukom Svjetske antidopinške agencije (WADA) da stavi lijek na listu zabranjenih. WADA je prošli tjedan priopćila da bi sportaši, u čijem je organizmu pronađena minimalna količina meldonija, mogli biti oslobođeni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo