Ništa od bodova, Ivica diskvalificiran!

Ništa od osvajanja slalomskog globusa za Kostelića, barem ne što se tiče nastupa u Kranjskoj Gori. Kostelić je u drugoj vožnji, 'haklao' vrata i ostao bez bodova.

6.3.2011.
11:31
VOYO logo

TIJEK UTRKEZavršena je utrka u Kranjskoj Gori!

Pobijedio je Mario Matt, dok su drugo mjesto podijelili Kasper Nolan i Axel Baeck. Ivica Kostelić haklao je vrata u 2. vožnji i ostao bez bodova, baš kao i njegov najveći rival u slalomu Jean-Baptiste Grange.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na treće mjesto ugurao se Myhrer, dok je Moelgg na kraju završio na petoj poziciji. Na stazi je najbrži iz prve vožnje - Šveđanin Baeck.

Mario Matt za 9 stotinki ruši Nolana i preuzima vodstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kasper Nolan je pruezeo vodstvo!

Ništa od vodstva, Ivica je 'haklao' vrata. Šteta, imao je dobro vrijeme (-0.35), ali snimka njegove druge vožnje otkrila je pogrešku i time je zaradio diskvalifikaciju baš kao i njegov najveći konkurent u slalom - Francuz Grange.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vogel je završio iza vodećeg Slovenca (+0.32), kao i Byggmark (+0.79). Na stazi je Ivica!

Mitja Valenčič preuzeo je vodstvo sa 42 stotinke prednosti nad Harginom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

15 skijaša spustilo se stazom u drugoj vožnji. Tissot i dalje vodi. Slijede nastupi Hargina, Valenčiča, Vogela, Byggmarka i Kostelića.

Vodstvo je preuzeo Francuz Tissot, nakon što je 12 skijaša odradilo drugu vožnju. Drugi je trenutno Larsson, a treći Cousineau. Uskoro će i Ivica na stazu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon prvi pet skijaša u 2. vožnji, u vodstvu je Austrijanac Wolfgang Hoerl.

Prvi se spustio Austrijanac Patrick Bechter.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Počela je druga vožnja!

Na službenim stranicama FIS-a potvrđeno je kako je Grange diskvalificiran, a Kostelić se takvim raspletom pomaknuo jednu stepenicu više. Druga vožnja na rasporedu je u 12.30 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svi skijaši, njih 79, odradilo je prvo vožnju. Ivica zauzima 12. mjesto sa 65 stotinki zaostatka za vodećim Baeckom. Još se čeka odluka o Grangeovom nastupu.

Nažalost Natko je zaostao gotovo tri i po sekunde što je bilo dovoljno za 41. mjesto. Za njega neće biti druge vožnje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Još nema službenog izvješća o nastupu Jean-Baptiste Grangea. Naime, Francuz je nepropisno prošao jedna vrata i vrlo vjerojatno ga nećemo vidjeti u 2. vožnji, što povećava Kostelićeve šanse za slalomski globus.

Pedeset skijaša spustilo se niz stazu od ukupno 79 prijavljenih na startu. Uskoro će nastupiti i Natko Zrnčić-Dim, koji ima startni broj 66.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U vrhu nije bilo većih promjena, Ivica je ostao 12., a s te pozicije vrlo vjerojatno će i u drugu vožnju.

Kostelić je u međuvremenu pao na 12. mjesto. U vrhu se i dalje ništa nije promjenilo. Ovo će biti neviđena bitka u 2. vožnji budući da sad već ima 14 skijaša unutar jedne sekunde, a zaostaci izemđu njih su vrlo mali.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šveđanin Axel Baeck 'proletio' je stazom i preuzeo vodstvo za 1 stotinku. U vrhu je sada još veća gužva. Kostelić je 9. Iza Baecka su Moelgg (+0.01) i Myhrer (+0.02). Prvih 12 skijaša je nagurano unutar jedne sekunde.

Nakon 15 skijaša Kostelić se nalazi na osmom mjestu (+0.65) i zajedno s Byggmarkom zatvara krug skijaša koji zaostaju manje od jedne sekunde za vodećim Talijanom Moelggom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ivica je šesti (+0.65) nakon što je osam skijaša odradilo svoj nastup. No, zaostaci nisu veliki tako da će to biti prava borba u drugoj vožnji.

Manfred Moelgg je sada preuzeo vodstvo u utrci. Na stazi je Ivica Kostelić. Sretno!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U vodstvu je Šveđanin Myhrer, a iza njega su Matt (+0.21) i Grange (+0.50). No, čini se da je Grange nepropisno prošao jedna vrata, te se nalazi pred diskvalifikacijom.

Počela je utrka, Kostelić ima startni broj 7, te će uskoro na stazu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedan od scenarija po kojem bi Ivica Kostelić mogao osigurati slalomski globus već u Kranjskoj Gori je pobjeda hrvatskog skijaša uz uvjet da Francuz Jean-Baptiste Grange ne bude bolje plasiran od sedmog mjesta.

Ako bi Ivica bio drugi, Grange bi trebao biti petnaesti, ako bi bio treći, Grange bi morao izletjeti. No, to su već pomalo naporne kalkulacije, a ipak je najveća vjerojatnost da će se sve ipak odlučivati na završnici u Lenzerheideu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Slalom je uvijek lutrija. Nadam se da ću uspjeti obnoviti snagu i da ću dobro voziti prvi lauf koji neće biti jednostavan. Ono malo snage što imam pokušat ću iskoristiti za kraj sezone", izjavio je Kostelić koji će imati malu prednost u prvoj vožnji budući da će je postaviti njegov otac Ante.

http://www.youtube.com/embed/kfOpxztjSH8 Ivica je u subotu bio 18. u veleslalomu

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedno je sigurno - to neće biti Mickey Mouse staza, kako to Gips voli kazati. Prva slalmoska vožnja je na rasporedu u 9.30 sati, a druga vožnja počinje u 12.30.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo