VIDEO: / Ovo su trenuci koji su gledateljima na Sljemenu mamili i suze i smijeh!

6.1.2015.
11:59
VOYO logo

Godinu dana nakon što je na premijernoj i dugo očekivanoj sljemenskoj utrci pala i ostavila u šoku tisuće gledatelja, Janica Kostelić je odskijala jednu od utrka koju će najviše pamtiti u svojoj bogatoj karijeri. Poslije neuvjerljivog nastupa u prvoj vožnji, hrvatska je sportska junakinja krenula na sve ili ništa u drugoj, ali već na samom startu je ostala bez rukavice i štapa. Nije, međutim, htjela odustati, odradila je lauf do kraja i to u kakvom stilu! Rukom je udarala u kolce i trpjela velike bolove, ali je unatoč tome u cilj ušla s ogromnih 1.90 sekundi prednosti! Na koncu je osvojila čudesno treće mjesto, ali je za sve gledatelje na Sljemenu taj dan bila velika pobjednica.

//www.youtube.com/embed/iOffj-h7-RE

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dvanaest mjeseci kasnije Janice više nije bilo na Snježnoj kraljici jer je odlučila okončati karijeru, ali se zato ukazala Ana Jelušić. Riječanka je odskijala utrku života i osvojila drugo mjesto iza nedodirljive Marlies Schild. Do kraja karijere joj je to ostao najbolji rezultat u utrkama Svjetskog kupa, a ujedno se radi i o najboljem rezultatu hrvatskog ženskog skijanja na Snježnoj kraljici.

//www.youtube.com/embed/dkXdk1hFCEc

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U veljači 2008. na Sljeme su prvi put došli i skijaši. Očekivanja od Ivice Kostelića su bila ogromna, a on nije razočarao oko 20.000 navijača. Istina, nije uspio pobijediti, ali i drugo mjesto iza Marija Matta je bilo dovoljno za veliku radost na brdu iznad Zagreba.

//www.youtube.com/embed/rifE8bZTJlM

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vjerovao je Ivica i svi oko njega da će sljemenska pobjeda doći kad-tad, ali nažalost želja mu se do današnjeg dana nije ostvarila. Najbliži je tome bio 2009. godine kada je odradio sjajnu drugu vožnju, ali to nije bilo dovoljno za trijumf. Za pobjednikom Jean-Baptisteom Grangeom je zaostao minimalnih pet stotinki.

//www.youtube.com/embed/jsJMRdMToM8

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Godinu poslije Ivicu je pogodila Janičina sudbina iz premijerne utrke, točnije promašio je vrata i odustao, a 2011. se i treći put popeo na postolje - ponovno na drugu stepenicu. Opet je bilo gusto, a ovaj je put Kostelić zaostao deset stotinki za Andreom Myhrerom.

//www.youtube.com/embed/n1v4BjBWd_M

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo