NEVJEROJATNA PRIČA: / Dobio olimpijsku medalju nakon 11 godina!

Australski biciklist Michael Rogers u ponedjeljak je dobio olimpijsku medalju i to 11 godina nakon utrke održane u Ateni.

1.9.2015.
19:38
AFP

Rogers je u utrci na kronometar na OI u Ateni 2004. osvojio četvrto mjesto, međutim kako je pobjedniku Amerikancu Tyleru Hamiltonu naknadno oduzeto zlato zbog dopinga, Rogersu je pripala bronca. Australac je godinama morao čaketi medalju, a napokon ju je dobio u utorak na svečanosti u sjedištu MOO-a u Lausanni.

"Sretan sam i ponosan. Ova medalja je velika satisfakcija za sav naporan rad i trud. Ovaj trenutak, kao i cijele OI u Ateni pamtit ću zauvijek," kazao je 35-godišnji Australac, bivši trostruki svjetski prvak na kromonetar.

Rodgersu je medalju predao dopredsjednik MOO-a i predsjednik Australskog olimpijskog odbora Johan Coates, koji je na OI u Ateni bio šef misije australske reprezentacije. "I za mene je ovo poseban trenutak. Rodgers je zaslužio medalju jer je njegova karijera bez mrlje," dodao je Coates.

Oduzeli medalju nakon osam godina

Amerikanac Hamilton je bio pozitivan na dopinškom testu na OI, međutim zbog pogreške atenskog labaratorija nije bilo moguće provesti B testiranje pa mu medalja nije oduzeta. U travnju 2005. Američka antidopinška agencija ga je ipak suspendirala na dvije godine. U travnju 2009. je ponovo bio pozitivan na dopinškom testu nakon čega je suspendiran na osam godina. U svibnju 2011. je javno priznao uzimanje nedozvoljenih stimulansa i bio je jedan od ključnih svjedoka u procesu protiv sunarodnjaka Lancea Armstronga. U kolovozu 2012. MOO mu je napokon oduzeo zlato s OI u Ateni dodijelivši pobjedu Rusu Vjačeslavu Ekimovu. Srebro je pripalo Bobbyju Julichu, a bronca Rogersu.

Možda će te zanimati

Friteza Pro Delimano
Od 479,95knOd 599,95kn
Pržena hrana s manje masnoće? Moguće je uz Pro fritezu na vrući zrak. Naručite Online.

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali