Nepravda u Zagrebu: Evo zašto Kostelić nije prvi!

'Nepravda je Ivici Kosteliću nanesena još u Zagrebu!

18.3.2012.
13:28
VOYO logo

Ivica Kostelić nije uspio obraniti svjetski naslov u slalomu. Šveđanin Andre Myhrer je prvim mjestom u Schladmingu osvojio Mali kristalni globus, drugi je bio Nijemac Felix Neureuther, a treći Austrijanac Mario Matt.

I sve bi to manje boljelo, da Ivica nije ostao baš bez oba Globusa, te s pozicije prvog skijaša i slalomaša svijeta prošle sezone pao na drugo mjesto u slalomu i četvrto u ukupnom poretku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kada se pogleda cijela sezona, a Kostelić nije vozio četvrtinu utrka zbog ozljede i imao je najlošije skije za brze discipline, to je zapravo sjajan rezultat. Međutim, Ivica ne može biti zadovoljan izlijetanjem sa staze u zadnjoj utrci sezone.

"Previše sam htio. Želio sam ta prva četiri vrata odskijati karving stilom, samo ih odsklizati. Ali previše me odnijelo, naletio sam na kvrgu i katapultiralo me", opisao je Kostelić svoju prvu vožnju u kojoj je 'skupio' ogromnih 18 sekundi zaostatka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne sjećam se kada je Ivica zadnji put pao na slalomu. To se nije dogodilo godinama", dometnuo je tata Ante Kostelić.

Ozljeda je presudila i tu se ništa nije moglo. A koliko je zadnjih mjesec dana bilo potresno za našeg skijaša, otkrio je za HTV Natko Zrnčić Dim.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ivica mi je još u Sočiju, gdje se ozlijedio, rekao nešto u povjerenju. On je već tada nakon utrke znao da mu je 'otišao' meniskus i tada mi je u šatoru rekao da je borba završena. Znao je da će morati na operaciju i da se neće moći suočiti s konkurentima u zadnjim utrkama", otkrio je Natko te ponovno podsjetio na još jedan važan događaj ove sezone - kontroverzni slalom na Sljemenu.

'Nepravda je Ivici nanesena još u Zagrebu! Da su dva skijaša koja su haklala diskvalificirana, Ivica bi tada uzeo 40 bodova više i sada bi imao Globus. Ali možda smo se i mi tijekom sezone previše time bavili i trošili energiju. Da nismo, možda bi bilo bolje", priznao je pošteno Natko, aludirajući na haklanjeMarcela Hirschera koji je na kraju postao Kralj Sljemena, ispred drugoplasiranog - Ivice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

1. Andre Myhrer (Šve) 1:32.47 2. Felix Neureuther (Njem) +0.30 3. Mario Matt (Aut) +0.60 4. Fritz Dopfer (Njem) +0.89 5. Steve Missilier (Fra) +1.16 ... 16. Ivica Kostelić (Hrv) +18.93 ... Konačni redoslijed Svjetskog kupa: 1. Marcel Hirscher (Aut) 1355 2. Beat Feuz (Švi) 1330 3. Ivica Kostelić (Hrv) 1131 4. Aksel Lund Svindal (Nor) 1064 5. Hannes Reichelt (Aut) 1024 ... Konačni redoslijed slaloma: 1. Andre Myhrer (Šve) 644 2. Ivica Kostelić (Hrv) 610 3. Marcel Hirscher (Aut) 560 4. Cristian Deville (Ita) 450 5. Stefano Gross (Ita) 412 Njemačka skijašica Viktoria Rebensburg i zadnjeg je dana ovogodišnjeg Svjetskog kupa potvrdila da je riječ o najboljoj veleslalomašici današnjice. Pobijedila je uvjerljivo na utrci u Schladmingu. Uvjerljivo je Rebensburg osvojila mali globus u ovoj disciplini, a ovom je prilikom pobijedila sa 64 stotinke prednosti u odnosu na domaću skijašicu Annu Fenninger. Treća je bila Talijanka Federica Brignone. Recimo da je Lindsey Vonn ostala bez osvojenih bodova posljednjeg dana sezone, pa tako i bez prilike da sruši barijeru od 2000 bodova u sezoni, odnosno, da svrgne Hermanna Maiera s trona. Ostala je na 1980 bodova, ali je to odsad pa nadalje rekord u ženskoj konkuenciji (dosad je rekorderka bila Janica Kostelić sa 1970 bodova). Vonn je u svakom slučaju dominirala tijekom ove sezone. Osvojila je veliki Kristalni globus, ali i čak tri mala (super veleslalom, spust i kombinacija). Veleslalomski je uzela Rebensburg, a slalomski Marlies Schild koja je ove sezone pobijedila na šest utrka, dok je osam puta bila na postolju. Vonn je i u toj domeni dominirala: dobila je 12 utrka, a sedamnaest puta se penjala na pobjedničko postolje (najbolje tri po utrci). Završnica Svjetskog kupa, veleslalom: 1. Viktoria Rebensburg (Njem) 2:27.24 2. Anna Fenninger (Aut) +0.64 3. Federica Brignone (Ita) +1.24 4. Tessa Worley (Fra) +1.55 5. Julia Mancuso (SAD) +2.23 ... 24. Lindsey Vonn (SAD) +4.00 ... Konačni redoslijed Svjetskog kupa: 1. Lindsey Vonn (SAD) 1980 2. Tina Maze (Slo) 1402 3. Maria Höfl-Riesch (Njem) 1227 4. Julia Mancuso (SAD) 1020 5. Anna Fenninger (Aut) 994 ... Konačni redoslijed veleslaloma: 1. Viktoria Rebensburg (Njem) 650 2. Lindsey Vonn (SAD) 455 3. Tessa Worley (Fra) 446

Brave
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
Samit
default_cta
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Barbapapa
default_cta
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo