Ne predaje se: 'Dobio sam priliku i neću je propustiti'

24.2.2012.
16:48
VOYO logo

"Rehabilitacija je gotova, već sam na laganim treninzima. Još sam tu dan, dva, pa se napokon vraćam na snijeg. U nedjelju bi već trebao skijati na Sljemenu, veselim se, jer mogao sam proći puno gore... Ispalo je na kraju da ova operacija koljena i nije bila tako veliko zlo. Sama vijest da ću se do kraja sezone ipak moći vratiti na snijeg digla mi je motivaciju. Dobio sam drugu priliku i neću je propustiti", kaže Kostelić.

Oporavak teče bolje nego prije 2009. godine, kada je već nakon mjesec dana opet bio na postolju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kako stvari stoje, vraćam se na snijeg u Kranjskog Gori. Do kraja će mi ostati šest utrka, od čega dva slalom i plan je voziti sve. Teško mi je reći gdje će koljeno raditi probleme, slalom nije frke, veći će problem biti skokovi na spustu. Odlazak na utrke sljedeći vikend u Kviftjellu ipak otpada, pa tek je prošlo nešto više od deset dana nakon operacije."

Kostelić je i dalje u "igri", Marcel Hirscher koji ga je pretekao u Moskvi, bježi svega 12 bodova, ispred Beata Feuza ima prednost 29 bodova, a niti jedan se nije proslavio na superveleslalomu u Crans Montani (34., odnosno 22.)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dobro je da se dečki nisu okoristili, ali imat će još prilike dok se ne vratim. Ukoliko mi ostanu teoretske šanse da uhvatim veliki Kristalni globus, neću odustati! Istina, Hirscher je dobro iskoristio moje izbivanje, ali samo da koljeno izdrži. Ako ono bude dobro, mogu ja još svašta napraviti", obećava Ivica.

Da mu netko ponudi mali slalomaški globus, a da odustane od velikog, bi li potpisao?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ma kakvi! Cilj je na početku sezone bio veliki, a ostao je isti i nakon što sam se potrgao. Da se mene pita, rado bih uzeo oba... A idealan plan je - doći na zadnju utrku sa 100 bodova viška", kaže naš najbolji skijaš.

Rehabilitacija u Daruvarskim toplicama uključivala je i stajanje na skijama u parku!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Cilj je bio da Kosteliću ne propadne mišić, da ga ne boli i da noga ne otiče. Sve smo to uspjeli. Priključio se i Ante Kostelić, stanje je dobro, prezadovoljan sam", veli dr. Egić.

Ivica će postati i počasni građanin Daruvara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nije me to iznenadilo, s obzirom koliko sam ovdje, ha-ha. Lijepo je to. Malo sam trenirao i po parku, stao na skije. Dobro je da je bilo snijega, važno je to kod rehabilitacije da ga bar malo osjetim."

Kako izgleda dan šampiona?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prvih nekoliko dana morao sam se suzdržavati, mogao sam trenirati više nego što bih smio. Ujutro počinjem oko 9 sati plivanjem u bazenu, otprilike otplivam jedan kilometar. Nakon toga kreće standardni trening, zasad manjeg intenziteta, a zatim vježbe za stabilizaciju leđa. Prije ručka me čeka elektroterapija, a zatim odmor. Popodne je sve isto, osim plivanja."

Spavanje već u 21.00?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovdje sam malo produžio, pa idem leći u 22 sata."

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo