Play ponuda

Tinejdžerica tuži klub zbog stravičnog događaja od prije šest godina

shimmer fallback

Tada 12-godišnju navijačicu Belfast Giantsa 2008. godine slučajno je, dok je sjedila na tribinama, pogodio pak.

22.3.2014.
12:55
Play ponuda

Dogodilo se tijekom zagrijavanja. Pak je odletio s ledene površine i završio ponad njezina lijevog oka. Zadobila je porezotinu koja je kasnije ušivena s četirima šavovima.

Danas, malo prije njezina 18. rođendana (identitet u sjevernoirskim medijima nije objavljen upravo stoga što je maloljetna), ožiljak je i dalje vidljiv. Malo prije 18. rođendana anonimna je tinejdžerica stoga odlučila tužiti hokejaški klub: traži odštetu od 30.000 funti.

U tužbenom dokumentu navedeno je da je klub kao organizator utakmice zanemario svoje sigurnosne obveze, te da je ta vrsta nemara dovela do ozljeđivanja. Ima tu krajnje bizarne argumentacije, tipa one da navijači nisu bili upozoreni da će hokejaši na zagrijavanju baratati s više od jednog paka, te da je nedopustivo da iza golova nije bilo mreže koja bi publiku štitila od potencijalne opasnosti; pogođena djevojčica je, međutim, sjedila posred igrališta.

Dobije li djevojka parnicu, bit će to prvi put na području Ujedinjenog Kraljevstva da navijač uspije dobiti odštetu za nasumični udarac pakom.

Play ponuda
Play ponuda