NAJBOLJA HRVATSKA SKIJAŠICA NA KORAK DO FINALNE VOŽNJE: / Popović 14 stotinki prespora, Shiffrin najbrža

Image
Foto: PIXSELL

Od 71 skijašice, 32 najbolje osigurale su nastup u finalnom paralelnom slalomu

20.12.2017.
15:32
PIXSELL
VOYO logo

Najbolja hrvatska skijašica Leona Popović nije se uspjela kvalificirati za večerašnje natjecanje u paralelnom slalomu za Svjetski kup u francuskom Courchevelu, jer je u kvalifikacijskoj utrci imala 36. vrijeme te je bila 14 stotinki sporija od vremena 32. skijašice, posljednje koja se uspjela kvalificirala.

Popović je imala startni broj 58 te stazu sa 31 vratima prošla za 27 sekundi i 52 stotinke. Za najbržom, Amerikankom Mikaelom Shiffrin (26.00), naša je skijašica zaostala sekundu i 52 stotinke. Unutar sekunde zaostatka za Shiffrin na skraćenom slalomu bilo je 17 skijašica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posljednja koja je izborila nastup u večerašnjoj utrci, ujedno i suparnica Shiffrin u 1/16 finala, bila je Francuskinja Coralie Frasse Sombet koja je imala startni broj 70 i za dvije je stotinke nadmašila Norvežanku Ninu Haver-Loeseth, koja je prije tri godine na Sljemenu prvi put stala na pobjedničko postolje u slalomu za Svjetski kup osvojivši treće mjesto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugo mjesto u kvalifikacijama osvojila je Kanađanka Erin Mielzynski (26.37), a treće mjesto su podijelile Francuskinja Adeline Baud Mugnier i Švicarka Melanie Meillard (26.44).

Od 71 prijavljene skijašice utrku je završila 61, četiri nisu stigle do cilja, a šest ih nije ni startalo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Paralelni slalom, u kojem će nastupiti 32 skijašice podijeljenje prema rezultatima iz kvalifikacija (1-32, 2-31, 3-30, itd.), započinje u 18 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo