KORAK DO OCEANS 7 / Najbolja hrvatska daljinska plivačica ne odustaje: Dina Levačić skuplja sredstva za 'napad' na Cookov prolaz

Image

Postala je prva Hrvatica koja je preplivala La Manche i prva osoba iz Lijepe naše kojoj je pošlo za rukom preplivati 20 mostova Manhattana te kanal Catalina. Time je kompletirala Trostruke krune daljinskog plivanja. Nakon toga je odlučila da će isplivati i preostalih pet od sedam najtežih plivačkih izazova na svijetu

19.10.2022.
19:42
VOYO logo

Najbolja hrvatska i jedna od najboljih svjetskih daljinskih plivačica, Dina Levačić ne odustaje od sna da kompletira najteži plivački izazov na svijetu – Oceans 7. Poduhvat je to koji podrazumijeva preplivavanje Sjevernog kanala, Gibraltara, kanala Moloka, tjesnaca Tsugaru, La Manchea, kanala Catalina i Cookovog prolaza.

Manje od dva mjeseca nakon što je preplivala Sjeverni kanal, šesti od sedam maratona, počela se pripremati za onaj posljednji. Riječ je o Cookovom prolazu na Novom Zelandu, a iako se za njega već neko vrijeme priprema još uvijek nije uspjela prikupiti novac za ovaj zahtjevan pothvat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Crowdfunding kampanja hvata maha

Kako sportašici poput nje i priliči, odlučila se izboriti i dati sve od sebe kako bi namaknula sredstva. Na svojoj Facebook stranici je pokrenula aukciju, a otvorila je i crowdfunding kampanju na Go Get Funding platformi te je sada prikupila oko 22 posto potrebnog iznosa.

Image
HRVATSKA HEROINA /

FOTO Dina Levačić pokazala kako izgleda nakon 10 iscrpljujućih sati u ledenom moru

Image
HRVATSKA HEROINA /

FOTO Dina Levačić pokazala kako izgleda nakon 10 iscrpljujućih sati u ledenom moru

Prikupljena sredstva biti će usmjerena za plaćanje pratećeg broda, troškove organizacije preplivavanja, troškove prijevoza i smještaja za mene i 2 člana pratećeg tima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, Dina Levačić od 2017. preplivava najizazovnije svjetske rute i kanale. Postala je prva Hrvatica koja je preplivala La Manche i prva osoba iz Lijepe naše kojoj je pošlo za rukom preplivati 20 mostova Manhattana te kanal Catalina. Time je kompletirala Trostruke krune daljinskog plivanja. Nakon toga je odlučila da će isplivati i preostalih pet od sedam najtežih plivačkih izazova na svijetu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ostao samo još jedan od sedam najtežih

U naredne četiri godine je postala prva osoba iz Hrvatske koja je preplivala kanal Molokai, i kanal Tsugaru, a učinila je isto i s Gibraltarom da bi ranije ove godine uspjela preplivati i Sjeverni kanal te doći bliže nego i jedan Hrvat ili Hrvatica ovom senzacionalnom pothvatu.

Ostao joj je još 23 kilometra dug Cookov prolaz koji se nalazi između Sjevernog i Južnog otoka Novog Zelanda. Na oba otoka su stjenovite litice, a između hladno (14ºC-17ºC) i uzburkano more.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedan od izazova ovog preplivavanja je izrazito promjenjivo vrijeme (vjetar), zbog kojeg se do zadnjeg trenutka ne može potvrditi start preplivavanja. Do danas su samo 103 osobe uspjele preplivati ovaj prolaz.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ocean Seven izazov je do sad uspješno isplivala samo 21 osoba od čega samo sedam žena. Ako iz prvog pokušaja uspije preplivati i Cookov kanal, Dina Levačić će postati najmlađa osoba u povijesti kojoj je to prošlo za rukom, jer trenutno tu titulu drži Thomas “Fleppy” Pembroke koji je Oceans Seven kompletirao sa 29 godina.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo