HRVATSKA HEROINA / FOTO Dina Levačić pokazala kako izgleda nakon 10 iscrpljujućih sati u ledenom moru

Image

Naša sjajna plivačica podijelila zanimljivu fotografiju nakon spektakularnog pothvata

22.8.2022.
13:40
VOYO logo

Daljinska plivačica Dina Levačić postala je prva osoba iz Hrvatske koja je preplivala 34 kilometra široki Sjeverni kanal između Sjeverne Irske i Škotske.
Za taj pothvat 26-godišnjoj Splićanki trebalo je 10 sati, 26 minuta i 58 sekundi, a Levačić je u moru temperature između 14 i 15 stupnjeva plivala samo u kupaćem kostimu jer tako nalažu pravila.
Nakon uspješno završenog preplivavanja Sjevernog kanala podijelila je svoju fotografiju s hrvatskom zastavom na kojoj se vide posljedice iscrpljujućeg pothvata koji je upravo postigla.

Umorna i natečena od dugotrajnog plivanja Dina Levačić nije skidala osmjeh s lica, a kako i bi kad je postala 43. žena u povijesti kojoj je ovo pošlo za rukom i prva Hrvatica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"2020. sam imala prvi pokušaj preplivavanja Sjevernog kanala, tada sam rekla doviđenja, ali ne zadugo. Znala sam da ću se vratiti i da ću tada biti snažnija od njega, znala sam da ga mogu pobijediti. Ovaj pothvata posvećujem troje ljudi. Rok, Connor i barba Željko, ovo je za vas", napisala je Levačić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovime je ostvarila šesto preplivavanje od velikih sedam kanala (Oceans seven), ranije je preplivala kanal Catalina, Engleski kanal (La Manche), kanal Molokai, kanal Tsugaru i Gibraltarski tjesnac. Kako bi kompletirala svih sedam, preostao joj je još samo 23 kilometra dugačak Cookov prolaz između sjevernog i južnog otoka na Novom Zelandu.

Image
Foto: Milan Sabic/PIXSELL
Image
Foto: Milan Sabic/PIXSELL
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo