'Motiviran sam da idem dalje iako koljeno nije pod mojom kontrolom'

Usprkos katastrofalnom dosadašnjem dijelu sezone Ivicu Kostelića nije napustio optimističan duh uoči nastupa na domaćoj mu utrci na Sljemenu.

5.1.2015.
20:16
VOYO logo

Prijašnjih je godina Kostelić često na Sljeme dolazio u ulozi jednog od favorita, ali ove godine to nije slučaj. Jedine je bodove u slalomu osvojio u Madonni di Campiglio gdje je zauzeo 26. mjesto, pa nije ni čudno.

"Žao mi je zbog toga, ali sam i motiviraniji da izdržim dalje jer ovo nije realni pokazatelj koliko vrijedim i kako smo se pripremali", rekao je Kostelić u razgovoru za Sportske novosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svi smo jako motivirani da nastupimo što bolje pred svojim navijačima, a ovaj put imamo dobru ekipu s nekoliko skijaša koji bi mogli ući u prvih 30 i to je dobar pokazatelj za budućnost. Htio bih odskijati dvije dobre vožnje, pomaknuti se u odnosu na dosadašnje utrke. Treba se uvijek realno postaviti i realno si postavljati ciljeve. Prema tome, sada sam u takvom stanju, a pritom mislim na formu i koljeno, da ne mogu realno očekivati da mogu biti nekakav favorit za postolje, ali mogu ostvariti nešto što će me zadovoljiti i što ću prepoznati kao korak naprijed."

Konkretno, rekao je Kostelić koji bi ga rezultat zadovoljio i kako će pokušati skijati da do njega dođe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Plasmanom među 15 najboljih, sve više od toga bilo bi odlično. Vidjet ćemo što će biti odgovarajuće. Uglavnom mi se isplatilo skijati ovdje na glavu, jednom nije."

O mislima vezanima uz kraj karijere...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne, nemam takvih misli. I dalje sam motiviran da idem dalje, nadam se da ćemo pronaći odgovor na stanje koljena, a u budućnosti ću se više okrenuti slalomima jer je to najmanje opterećenje za koljeno."

Odluku o skijanju samo slaloma i kombinacija donio je zajedno sa ocem Antom, a o trenutnom je zdravstvenom stanju i problemu s koljenom rekao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi smo tek prije 10-ak dana saznali koji su točni uzroci nestabilnosti u koljenu. Stalno smo mislili da je to menisk, a magnetska rezonanca otkrila je da se radi o križnom ligamentu, pa se prema tome moramo postaviti. Križni ligament je oslabio i degenerirao i nema više punu funkciju.

Što se mene tiče, zahvata neće biti. Dosta je 15 operacija i jedino ako možemo tom ligamentu pomoći na neki drugi način, onda će se to učiniti. Ali operacija - ne. Koljeno više nije pod mojom kontrolom. Otkad je postalo nestabilno, jednostavno me blokira i ne mogu ići preko toga i to je ono što me dosta muči. Ti daješ sve od sebe i guraš se, ali postoji šef iznad tebe koji upravlja svime time i ne dopušta to", zaključio je Kostelić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo