BRAVO! / Još jedan hrvatski sportaš osigurao nastup na Olimpijskim igrama u Parizu: 'U odličnoj je formi, godinama je u svjetskom vrhu...'

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Druga je to olimpijska norma za kajak. Kajakašica Anamaria Govorčinović je prvim mjestom u B finalu discipline kajak jednosjed na 500 metara, na Svjetskom prvenstvu u Duisburgu, osigurala prvu olimpijsku normu za kajak za Olimpijske igre u Parizu 2024

22.9.2023.
18:02
Igor Kralj/PIXSELL
VOYO logo

Najbolji hrvatski kanuist u slalomu na divljim vodama Matija Marinić na Svjetskom prvenstvu u britanskom Lee Valleyu izborio je nastup na Olimpijskim igrama iduće godine u Parizu.

Image
VELIKO RAZOČARANJE /

Trener Tottenhama govorio o Ivanu Perišiću: 'Žao mi je. Kratko radim s njim, ali vidio sam jednu stvar...'

Image
VELIKO RAZOČARANJE /

Trener Tottenhama govorio o Ivanu Perišiću: 'Žao mi je. Kratko radim s njim, ali vidio sam jednu stvar...'

U poluzavršnici discipline C-1 slalom zauzeo je 17. mjesto. Po brzini je bio osmi, no četiri su ga kaznena boda srušila na mjesto koje mu ne omogućava nastup u finalu. No, Marinić je u poretku kao 10. nacija ispunio olimpijsku normu za Pariz.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Druga je to olimpijska norma za kajak. Podsjećamo, kajakašica Anamaria Govorčinović je prvim mjestom u B finalu discipline kajak jednosjed na 500 metara, na Svjetskom prvenstvu u Duisburgu, osigurala prvu olimpijsku normu za kajak za Olimpijske igre u Parizu 2024.

"Želja je bila prevelika. Istodobno sam se trudio izboriti nastupe u završnici Svjetskog prvenstva te na Olimpijskim igrama. Osjećaji su sada pomiješani. Nesretan sam što mi je izmaklo finale SP-a, no sretan sam što ću ponovo predstavljati Hrvatsku u svojoj disciplini na OI," poručio je Marinić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iza njega je već nastup na OI u Tokiju gdje je zauzeo 11. mjesto u slalomu na divoljim vodama.

"Nastup na Igrama u Tokiju mi je dao dragocjeno iskustvo, a do Igara u Parizu mi predstoji još mnogo rada. Dat ću sve od sebe da se u Hrvatsku vratim s odličjem," kazao je Marinić nakon utrke u Lee Valleyu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: PIXSELL

Matija Marinić

Utrci poluzavršnice SP-a prethodila je utrka u srijedu po izrazito lošem vremenu. Marinić je tada hrvatskim navijačima priuštio igru živaca. Nakon loše prve vožnje sve je nadoknadio u drugoj te tako osvojio nastup u poluzavršnici.

"Marinić je u odličnoj formi. Godinama je u svjetskom vrhu i voljeli bismo da odličjem na Olimpijskim igrama u Francuskoj okruni svoju sportsku karijeru," rekao je njegov trener Stjepan Perestegi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

BKFC 50 iz Denvera ekskluzivno gledajte 23. rujna na streaming platformi Voyo.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo