Amerikanac bez milosti, Ivica na 13. mjestu

Američki skijaš Ted Ligety održao je novu veleslalomsku lekciju svim suparnicima. Na domaćoj stazi u Beaver Creeku slavio je s 1.76 sekundi prednosti pred Austrijancem Marcelom Hirscherom.

2.12.2012.
22:16
VOYO logo

Na uvodnoj utrci u sezoni u Söldenu Ligety je, podsjetimo, najbližeg pratitelja ostavio iza sebe 2.75 sekundi. U Beaver Creeku je pokazao samo malo više milosti.

Nakon prve vožnje je bio 78 stotinki ispred Hirschera, a onda je u nastavku odradio briljantan posao i prednost pred aktaulnim osvajačem Velikog globusa je narasla na gotovo dvije sekunde. Trećeplasirani Talijan Davide Simoncelli je zaostao 2.07 sekundi. Ligetyju je ovo, spomenimo, bila 13. pobjeda u karijeri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U velikoj je formi i Norvežanin Aksel Lund Svindal koji je završio na šestom mjestu i to nakon što je u prvoj vožnji bio sedamnaesti. Svindal je, podsjetimo, bio drugi i u spustu i u super G-u u Beaver Creeku, a prošli je vikend ostvario dvije pobjede u Lake Louiseu.

Najbolji hrvatski skijaš Ivica Kostelić na kraju je zauzeo 13. mjesto, isto koje je držao i nakon prvog "laufa". Za Ligetyjem je zaostao 3.65 sekundi. U ukupnom pretku Ivica sada zauzima 19. mjesto s 91 bodom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo