NASLJEDNICA / Janice Kostelic odlicna na svom prvom Svjetskom prvenstvu!

Hrvatska skijasica 17-godisnja Leona Popovic osvojila je u ponedjeljak osmo mjesto u slalomskoj utrci na Svjetskom juniorskom prvenstvu u norveskom Hafjellu.

9.3.2015.
16:31
VOYO logo

Dva dana nakon sto je u veleslalomskoj utrci izletjela sa staze, najveca mlada nada hrvatskog zenskog skijanja, 17-godisnja Mrkopaljka Leona Popovic, zavrsila je kao osma svoj debitantski nastup u slalomu na Svjetskom juniorskom prvenstvu. Leona je nakon prve voznje bila deseta, a u drugoj je popravila plasman, iako je imala 13. vrijeme. Za pobjednicom, tri i pol godine starijom Amerikankom Paulom Moltzan (1:43.54), Leona je zaostala 1.51 sekundi.

Srebrnu medalju osvojila je Njemica Marlene Schmotz sa 65 stotinki sekunde zaostatka, dok je broncana Austrijanka Katharina Truppe za pobjednicom zaostala 99 stotinki.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Valja napomenuti da je Leoni Popovic, rodenoj 13. studenog 1997., ovo tek prvi nastup na SP-u, a u juniorskoj konkurenciji ce se moci natjecati jos tri godine. Medu 20 najboljih slalomasica u Hafjellu samo su dvije Svicarke, Danioth i Meillard (obje 1998. godiste), bile mlade od jedine hrvatske predstavnice.

Popovic ce u Hafjellu nastupiti u svim disciplinama: u utorak je na rasporedu super G koji ce se ujedno racunati i za alpsku kombinaciju, dok ce se u petak dijeliti posljednji set medalja, onaj za najbolje svjetske spustasice u juniorskoj konkurenciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Norveski skijas Henrik Kristoffersen novi je svjetski juniorski prvak u slalomu vozenom u ponedjeljak u Hafjellu, a najbolji hrvatski predstavnik bio je 19-godisnji Varazdinac Istok Rodes koji je podijelio 14. mjesto.

Bas kao sto je to ucinio u nedjelju na veleslalomu, 20-godisnji Norvezanin Henrik Kristoffersen dokazao je svoju svjetsku klasu i dan poslije, te obranio naslov svjetskog juniorskog prvaka i u slalomu. Kristoffersen je pobijedio s ukupnim vremenom 1:37.55 minuta, za 1.55 sekundi nadmasivsi drugoplasiranog Austrijanca Marca Schwarza koji do srebrnog odlicja dosao s 27. mjesta u prvoj voznji. Bronca je pripala Amerikancu AJ Ginnisu koji je za pobjednikom zaostao 1.75 sekundi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska je na startu imala dvojicu predstavnika, Istoka Rodesa i Eliasa Kolegu, a boljim se pokazao 19-godisnji Rodes koji je zavrsio na diobi 14. mjesta s 2.81 sekundi zaostatka za Kristoffersenom. Varazdinac je u drugoj voznji pokvario svoj plasman ostvarivsi 18. vrijeme. Nakon prve voznje bio je na sedmom mjestu.

Elias Kolega je nakon 39. mjesta u veleslalomu u kojem je Rodes bio 40., a najbolji Hrvat Max Ullrich na 12. mjestu, u slalomskoj utrci bio 26. sa zaostatkom 5.23 sekundi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo