Kostelići poslali poruku cijelom skijaškom svijetu!

15.2.2012.
17:49
VOYO logo

Iako je Ante Kostelić nakon Ivičine ozljede izjavio kako je sada teško očekivati da najbolji svjetski skijaš bude aspirant na obranu titule, došlo je do velikog preokreta. Ivica se vratio u Zagreb te je na presici najavio borbu za Veliki kristalni globus.

"Za nas je veliki gubitak propuštanje idućih utrka, ali za mene je glavna motivacija obrana slalomskog Globusa, a kroz to se dolazi do Velikog kristalnog globusa", poručio je Kostelić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Profesor je objasnio što mu je na rasporedu narednih dana.

"Slijedi rehabilitacija u kojoj moramo sačuvati mišić u prvih tjedan dana i ostanemo u solidnoj fizičkoj kondiciji. Naš najrealniji cilj je da nastupim u Kranjskoj gori. Prema dosadašnjem iskustvu mislim da će koljeno u ožujku dobro reagirati. Rehabilitacija je prilično kratka. Imali smo i prije takvo iskustvo i nadam se da ni ovoga puta neće biti ništa drugačije", rekao je Ivica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Operacija je trajala pet minuta, odstranjen je jedan dio medijalnog meniskusa, a najvažniji dio meniskusa je sačuvan i on neće izgubiti svoju glavnu ulogu u koljenu. Takoeđer je ohrabrujuće to što su doktori pohvalili stanje ostalog dijela koljena, posebno hrskavicu i to nas je jako razveselilo. U četvrtak odlazim u toplice i tamo ću odraditi prvi dio fizikalne terapije prije nego se vratim na skije. Prva tri, četiri dana moram nosit štake". Otac Ante dodao je:

"Možda krenemo i tjedan dana ranije. Nismo optimistični, ali niti previše pesimistični. Ali nije točno da mi odustajemo od Svjetskog kupa i da počinjemo s pripremama za Olimpijske igre. Tu se ne radi o pitanju volje, već rutine i odluke da idemo do kraja. Mogu ponoviti jednu poslovicu, kada pitaju nekoga zbog čega je netko tako ustrajao, onda se u jednom filmu kaže: on je odsvirao na svojim žicama do kraja. Mi ćemo na onom što smo započeli jednom davno ustrajati na tome do kraja. Nismo odustali ni od čega", demantirao je Gips napise da je Ivica odustao odo borbe za Veliki kristalni globus.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo