Kostelić sezonu iz snova okrunio novim Globusom!

Nakon što je Ivičin najveći konkurent za slalomski globus Francuz Grange ispao u prvoj vožnji, ukupnu pobjedu u slalomu mu nije uspio oteti ni Šveđanin Myhrer. Kostelić je nakon 2002.

18.3.2011.
20:58
VOYO logo

Šveđanin Myhrer je na cilj stigao kao četvrti te je tako Ivica Kostelić nakon 2002. godine opet postao najbolji slalomaš svijeta!

Iako s 18. mjestom slaloma u Lenzerheideu nij uzeo ni bod, najveći konkurent Jean-Baptiste Grange izletio je još u prvoj vožnji, a Šveđanin Myhrer sa 6. mjestom stigao je tek na 423 boda (55 manje od Ivice) u ukupnom poretku slalomaša.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ivica je rasplet utrke čekao sjedeći u cilju, a očito nije bio zadovoljan svojim izvedbama u zadnjem nastupu sezone u kojoj je postao ukupni pobjednik Svjetskog kupa te osvojio naslove najboljeg slalomaša i kombinatorca.

Umoran i prazan pogled nije promijenio niti kada je Myhrer prošao kroz cilj i kada je postalo jasno da je trijumfirao i u slalomu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, Kostelić je u ciljnoj ravnini sretan i ponosan preuzeo mali Kristalni globus za najboljeg slalomaša sezone te je veliki trijumf podijelio s navijačima.

U posljednjem sllomu sezone na kraju je slavio Talijan Razzoli, drugi je bio Austrijanac Matt, a treći Nijemac Neureuther.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tijek druge utrke:

Ivica je na cilj stigao kao osmi i preostaje mu da vidi kako će odskijati Myhrer koji će odlučiti kome ide mali Kristalni globus za najboljeg slalomaša sezone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na stazi je Svindal pa slijedi Kostelić

Domaće navijače je razveslio Švicarac Gini koji je trenutačno na vrhu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vodeću poziciju je preuzeo Šveđanin Baeck, no s prvog mjesta ga je maknuo Kanađanin Janyk.

Prvi se niz stazu spustio Šveđanin Hargin, kojeg je odmah 'skinuo' Amerikanac Nolan, dok je Talijan Innerhofer na cilj stigao kao drugi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Počela je druga vožnja. Sretno, Ivice!

Ivica Kostelić već u prvoj vožnji slaloma u Lenzerheideu vjerojatno je osigurao mali Kristalni globus! No, nije zato zaslužna Ivičina dobra vožnja u posljednjem slalomu sezone. Sa starta je krenuo prvi i po vrlo lošim uvjetima na stazi završio s vremenom 42.45 te se nalazi na 13. mjestu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No zato njegov najveći konkurent u ovoj disciplini, Jean-Baptiste Grange nije izborio drugu vožnju. Francuz je niz vrlo lošu švicarsku stazu krenuo jako rizično, a izletio negdje po sredini i omogućio Ivici da mu barem 15. mjesto bude dovoljno za slalomski globus.

Naime, uoči druge slalomske vožnje, koja počinje u 12.30 sati, jedini Kostelićev konkurent za slalomski Kristalni globus ostao je Šveđanin Andre Myhrer koji za hrvatskim skijašem zaostaje 95 bodova. Myhrer može preteći Kostelića jedino ako pobijedi, a Kostelić utrku ne završi među prvih 15.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon prvih 20 skijaša vodeći je Austrijanac Mario Matt, slijedi Nijemac Neureuther s +0.19, te Byggmark koji s Moelggom dijeli treće mjesto (+0.55).

Ivica je trenutno 13. sa zaostatkom od +1.18. Podsjetimo, u slalomskom poretku vodeći je sa 478 bodova, slijedi Francuz Grange sa 442 te Šveđanin Myhrer sa 383.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

1. Mario Matt (Aut) 41.27 2. Felix Neureuther (Njem) +0.19 3. Manfred Moelgg (Ita) +0.55 3. Jens Byggmark (Šve) +0.55 5. Cristian Deville (Ita) +0.64 6. Andre Myhrer (Šve) +0.66 7. Steve Missillier (Fra) +0.67 8. Giuliano Razzoli (Ita) +0.72 9. Markus Larsson (Šve) +0.92 10. Reinfried Herbst (Aut) +0.96 11. Ted Ligety (SAD) +1.09 12. Mitja Valenčič (Slo) +1.14 13. IVICA KOSTELIĆ (HRV) +1.18 14. Aksel Lund Svindal (Nor) +1.22 15. Reto Schmidiger (Švi) +1.25

Tijek prve utrke:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kostelić je sada trinaesti. Ispred njega su stigli Ligety, Razzoli, Larsson i Valenčić.

I Francuz Missillier je brži od Kostelića. Na cilj je stigao sedmi i pomaknuo Ivicu na devetu poziciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Austrijanac Herbst je Ivicu pogurao na osmo mjesto.

Byggmark se ugurao na treće mjesto s 55 stotinki zaostatka za vodećim Mattom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatski skijaš je trenutačno šesti. Ispred njega su Matt, Neureuther, Moelgg, Deville i Myhrer.

Glavni Ivičin konkurent Jean Baptiste-Grange imao je velikih problema na stazi, dva puta je zamalo izletio, a treći put se nije uspio zadržati na stazi!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mario Matt je bio brži od hrvatskog skijaša s vremenom 41.27, a za 66 stotinki je Kostelića prestigao i Andre Myhrer.

Ivica Kostelić prvi je sa starta krenuo u posljednji slalom sezone koji mu može donijeti još jedan mali Kristalni globus za najboljeg skijaša ove discipline. Na cilj je stigao s vremenom 42.45 s.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

TIJEK UTRKENAJAVA

S obzirom na val odgoda utrka koji je pogodio završnicu Svjetskog kupa u švicarskom Lenzerheideu, organizatori su 'rupe' odlučili popuniti dodjelom trofeja najboljim skijašima i skijašicama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tako je Ivica Kostelić dan uoči posljednje utrke sezone primio mali Kristalni globus za ukupnu pobjedu u kombinaciji. Najbolji skijaš svijeta nije skidao osmijeh s lica pozirajući sa zasluženom nagradom, no to neće biti kraj ovogodišnje kolekcije 'kristala'.

Već u subotu, ukoliko vremenske prilike dopuste, Ivica će braniti 36 bodova prednosti u slalomu ispred 'izazivača' Francuza Jean Baptiste Grangea. No, ako se ponovno umiješa 'viša sila', hrvatski skijaš će podignuti još jedan mali Kristalni globus, ovoga puta za ukupni trijumf u tehnički najzahtjevnijoj disciplini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prva slalomska vožnja u Lenzerheideu odgođena je za 10 sati, dok će se druga voziti u 12.30 sati. Ivica će prvi na stazu, dok je Grange izvukao startni broj 4. Teoretski bi do malog globusa mogao i Šveđanin Andre Myhrer (startni broj 2), no njegove šanse nisu baš prevelike.

1. Ivica Kostelić (Hrv) 478 2. Jean-Baptiste Grange (Fra) 442 3. Andre Myhrer (Šve) 383 ... Ono što jest sigurno, Kostelić će u subotu primiti Veliki kristalni globus za ukupnu pobjedu u Svjetskom kupu.

Njemica Maria Riesch (26) po prvi je put u karijeri osvojila naslov ukupne pobjednice Svjetskog kupa skijašica. Veliki Kristalni globus osvojila s tri boda prednosti ispred Amerikanke Lindsey Vonn nakon što je posljednja utrka sezone, veleslalom koji se trebao održati u subotu u Lenzerheideu, otkazana zbog lošeg vremena.

Utrka je otkazana zbog sloja tankog leda koji se nataložio na mokrom snijegu, te su uvjeti postali potpuno neprikladni za utrku veleslaloma.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo