Kostelić održao politički govor Jadranki Kosor!

Predsjednica Vlade primila je u Banskim dvorima najboljeg svjetskog skijaša Ivicu Kostelića i članove njegova tima te im čestitala u osobno i ime Vlade na osvajanju Svjetskog kupa.

21.3.2011.
16:28
VOYO logo

"Osjećamo veliko divljenje i ponos koji se rijetko s čime može usporediti, ponos na vaš talent, ali i snagu koju ste pokazali. Nešto takvo ne događa se često i mislim da je to fenomen. Pokazuje i važnost obitelji u životu svakoga od nas i sigurno da bez toga ni Ivica ni Janica Kostelić ne bi postigli tako velike uspjehe. Sigurna sam da će toga biti još puno i da vas čekaju novi svijetli trenuci, ali za sve nas ostajete poticaj i inspiracija, a želim jednakom snagom koju vi pokazujete i da i mi, i čitavo hrvatsko društvo, budemo uporni i ne posustajemo, budemo hrabri kao što ste bili i vi", rekla je premijerka Kosor na dočeku slavne hrvatske obitelji.

Ivica Kostelić uzvratio je lijepim riječima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Drago mi je da je uspjeh našeg tima prepoznat i u Vladi. Poticaj i nadahnuće našli smo u svojoj okolini jer je i hrvatska povijest jedna priča o borbi. Ponos je zlatna vrlina i mislim da se ljudi toga trebaju češće sjetiti", rekao je Ivica zahvalivši još jednom na potpori.

Svoj govor održao je i tvorac skijaškog čuda – Ante Kostelić Gips. Nakon što je po dolasku u Zagreb u nedjelju navečer na Plesu 'pecnuo' Milana Bandića zbog pokvarene sljemenske žičare, Gips je Jaci objasnio svoje viđenje trenutne razine hrvatskog suvereniteta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Uspjeli smo zato jer je to stvar koju najviše kontroliramo mi sami, nismo dopustili da nas se onemogući na bilo koji način, bez obzira jesmo li te prepreke zaobišli ili smo ih probili. I ova sadašnja vlada i bivše su radile u okolnostima u kojoj su bile kontrolirane. Ne znam od koga, netko će reći od vanjskih neprijatelja, ali ja ne znam", izjavio je Gips, naglašavajući važnost očuvanja identiteta hrvatskog kao malog naroda.

"Ne smijemo dopustiti da nas se previše kontrolira, jer ćemo u suprotnom raditi ono što drugi žele, a ne mi. Osvojili smo svjetski skijaški kup, a trenutno nemamo ni jednu žičaru u Hrvatskoj i ne trebamo pred tim dignuti ruke i vratiti se u srednji vijek. Mi neke granice moramo obraniti", poručio je Kostelić, na što je premijerka Kosor najavila da će Vlada nastojati s Gradom Zagrebom pronaći rješenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također je najavila će Vlada na sjednici u četvrtak donijeti odluku o nagradi najboljem hrvatskom skijašu.

Vezani članci:

arti-201103200430006 arti-201103210295006 arti-201103200087006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo