Hrvat rasturio: Povijesni dan za slovenski sport!

Hrvatski biatlonac sa slovenskom putovnicom Jakov Fak upisao je prvu pobjedu u Svjetskom kupu! Fak je u dohvatnoj utrci na 12.5 kilometara slavio za dlaku ispred Rusa Dmitrija Mališka.

8.12.2012.
16:50
VOYO logo

Fak je u petak u sprinterskoj utrci zauzeo treće mjesto s 13.7 sekundi zaostatka za Nijemcem Andreom Birnbacherom, te je s tim zaostatkom startao u današnju utrku za njim. Fak i Birnbacher su cijelu utrku proveli bok uz bok, sve do posljednjih 2.5 kilometara kada je slovenski reprezentativac krenuo u nezadrživu završnicu, koju Nijemac nije mogao pratiti.

Birnbacher je u konačnici utrku okončao na petom mjestu. Fak je promašio dvije mete, dok je Mališko zaradio samo jednu kaznu, te u konačnici zaostao za 0.9 sekundi za Fakom. Branitelj sveukupnog naslova u Svjetkom kupu Martin Fourcade promašio je tri mete i okončao utrku na trećem mjestu s 8.6 sekundi zaostatka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neovisno o današnjem rezultatu Fourcade je ostao vodeći u ukupnom poretku i sprintu, dok se Fak u ukupnom poretku nalazi na 13. mjestu sa 117 bodova, 136 manje od Francuza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
Cijena strasti
default_cta
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
Obiteljske tajne
default_cta
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
Gajin svet
default_cta
VOYO logo