Ivica zna tko mu može oteti pobjedu u Svjetskom kupu!

Najbolji hrvatski skijaš suzdržava se od slavlja iako je veliki Kristalni globus praktički u njegovim rukama.

9.3.2011.
8:37
VOYO logo

Ivica Kostelić otputovao je u Norvešku, gdje posljednjih godina nije imao previše uspjeha. Staza u Kvitfjellu jednostavno mu ne odgovara i u zadnje tri sezone je ukupno osvojio tek četiri boda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od petka do nedjelje su na rasporedu tri utrke, dva spusta i super-G, a najbolji hrvatski skijaš se nada da bi ovoga puta mogao dohvatiti dvoznamenkasti bodovni ulov. Doduše, još ima šanse i za osvajanje malog Kristalnog globusa u superveleslalomu, no realnije je napad ili, bolje rečeno, 'obrana' pobjede u slalomu na završnici u Lenzerheideu.

Upravo će o bodovima iz Kvitfjella ovisiti koliko će Ivica imati vremena za odmor u Švicarskoj. Propuštanjem spusta u Lenzerheideu dobio bi toliko potreban odmor i trening za posljednju slalomsku utrku sezone te juriš na mali Globus

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To bi mi dalo dva dana za trening slaloma, što bi u slalomskoj utrci moglo biti presudno. Inače, kada bih mogao birati, radije bih Globus u superveleslalomu, no u slalomu imam veće izglede i na taj mali Globus ozbiljnije računam. Kada bi ovaj superveleslalom bio negdje drugdje nego u Kvitfjellu, imao bih veće izglede i za taj Globus, no nikad ne treba odustati", priznao je Kostelić.

Najbolji hrvatski skijaš se zasad uspijeva suzdržati i od slavlja iako, kako sam kaže, samo mu izvanzemaljci mogu oteti ukupnu pobjedu u Svjetskom kupu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne treba slaviti bilo što prije završetka. Sportaš mora biti emocionalno discipliniran. Ne kaže se zalud 'kontrolirajte emocije, inače će one kontrolirati vas'. Trebam biti usredotočen do kraja, ako ne zbog rezultata, onda da ostanem zdrav. Prilično sam umoran, a kada je tako, ozljede su blizu", zaključio je Ivica.

Vezani članci:

arti-201103070968006 arti-201103070098006 arti-201103060092006 arti-201103050185006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo