DVOBOJ ZA DRUGO MJESTO / Ivica Tucak najavio dvoboj s Japanom: 'Igraju atipičan vaterpolo, sasvim drukčije od ičega'

Image
Foto: Marko Lukunic/Pixsell

U dosadašnjih sedam međusobnih susreta, pri čemu su četiri igrana na svjetskim prvenstvima, Hrvatska je ostvarila svih sedam pobjede.

20.7.2023.
17:46
Marko Lukunic/Pixsell
VOYO logo

Nakon pobjede protiv Argentine i poraza od Mađarske, hrvatsku vaterpolsku reprezentaciju u petak očekuje ogled posljednjeg kola skupine C SP-a u Fukuoki, ogled protiv domaćina.

Image
'BIT ĆEMO PRAVI' /

Ivica Tucak i njegovi izabranici otkrili razloge bolnog poraza od Mađarske

Image
'BIT ĆEMO PRAVI' /

Ivica Tucak i njegovi izabranici otkrili razloge bolnog poraza od Mađarske

U dosadašnjih sedam međusobnih susreta, pri čemu su četiri igrana na svjetskim prvenstvima, Hrvatska je ostvarila svih sedam pobjede. U petak se očekuje i osma, a Hrvatska bi njome osvojila drugo mjesto u skupini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Znam da mnogima koji ne prate vaterpolo pomnije, da bi im Japan mogao djelovati kao neka egzotična reprezentacija," kazao je za HVS izbornik Ivica Tucak.

'Igraju atipičan vaterpolo'

"Međutim, to je momčad koja zadnjih sedam, osam godina igra ozbiljan vaterpolo, imaju neka očekivanja s ovog turnira, domaćini su. Igraju atipičan vaterpolo. Moderno, ali sasvim drukčije od ičega što igraju europske momčadi. Stalno su u protunapadu, u fizičkom duelu koji je nevjerojatan i s te ćemo strane uistinu trebati biti na maksimumu," kazao je izbornik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Protiv Mađarske su ovdje dvije i pol četvrtine bili u ‘egalu," dodao je.

Slično razmišlja i Marko Žuvela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Marko Prpić/PIXSELL
Image
Foto: Marko Prpić/PIXSELL

"Igrali smo s njima u nekoliko navrata u zadnje vrijeme. Znamo da neće biti baš jednostavno. Igraju neobičan stil igre. Mislim, to nije normalan vaterpolo. Puno plivanja i više igre jedan na jedan. Nemaju klasičnu, normalnu napadačku lepezu. Mislim da smo mi ipak kvalitetniji, samo se treba dobro pripremiti," kazao je dodavši: "Idemo ovo dobiti, te se okrenuti osmini finala.

Utakmica je na rasporedu u petak, u 12.00 sati po hrvatskom vremenu. Petak donosi i ogled između Srbije i Crne Gore u skupini D. Španjolska iz te skupine ide direktno u četvrtfinale, a Hrvatska će u osmini finala igrati protiv poraženog iz sraza Crnogoraca i Srba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novi MMA spektakl, FNC Armagedon, očekuje nas u subotu, 22. srpnja, a prijenos uživo moći ćete pratiti putem PLAY Premium platforme.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo