'BIT ĆEMO PRAVI' / Ivica Tucak i njegovi izabranici otkrili razloge bolnog poraza od Mađarske

Image
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL

Nakon 10-12 poraza od Mađarske u ključnoj utakmici za prvo mjesto u skupini C na Svjetskom vaterpolskom prvenstvu u Fukuoki izbornik hrvatske reprezentacije Ivica Tucak izjavio je kako još uvijek vjeruje o dobar konačni rezultat na ovom natjecanju iako njegove igrače do njega sada čeka teži put.

19.7.2023.
8:49
Marko Lukunić/PIXSELL
VOYO logo

"Mađari su bili bolji danas. Mi smo čitavu utakmicu bili u negativnom ritmu jureći rezultat. Bili smo blizu, ali smo onda napravili neke greške koje se ne smiju događati na ovoj razini i to nas je koštalo pozitivnog rezultata", rekao je Tucak.

Image
VAŽAN DVOBOJ /

Barakude izgubile protiv Mađarske i otežale si put prema završnici natjecanja

Image
VAŽAN DVOBOJ /

Barakude izgubile protiv Mađarske i otežale si put prema završnici natjecanja

Porazom od Mađarske aktualni europski prvaci neće izboriti izravni palsman u četvrtfinale već će morati igrati osminu finala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovo je tek druga utakmica na turniru, tek počinje ono pravo. Sada ćemo imati jednu eliminacijsku utakmicu više. Mislim da se možemo 'posložiti' u nekim stvarima u kojima smo danas mogli biti bolji. Primili smo četiri ili pet golova doslovno na isteku napada, što je stvar pada koncentracije", dodao je Tucak.

'Bit ćemo pravi'

Kapetan Ivan Krapić realno je sagledao događaje u bazenu:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Od početka nismo bili pravi, falio nam je gol-dva u prvom poluvremenu kako bismo ostali u egalu. Cijelu utakmicu smo lovili rezultat, stigli do minus jedan i riskirali u posljednjem napadu. Vjerujem da ćemo biti pravi do osmine finala. Osim što nismo bili pravi u napadu, primili smo i nekoliko nesretnih golova".

Image
Foto: Srećko Niketić/PIXSELL
Image
Foto: Srećko Niketić/PIXSELL

Sličnog su mišljenja i ostali hrvatski reprezentativci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Loš ulazak u utakmicu i činjenica da smo u svakoj četvrtini primili gol par sekundi prije kraja nas je koštalo poraza, ali mislim da je generalno ipak ovo bilo dobro", kazao je Filip Kržić.

'Mlako smo ušli'

"Mađari su među tri najveća favorita turnira. Ne možmo biti zadovoljni jer smo izgubili, ali možemo biti zadovoljni jer imamo dosta prostora za napredak, pogotovo u igri s igračem više", izjavio je Andrija Bašić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mađari su bili bolja ekipa u bazenu. Mlako smo ušli u utakmicu, stalno lovili zaostatak. Mislim kako ništa nije izgubljeno, treba dignuti glavu gore. Idemo u osminu finala, ali prije toga se moramo i dobro pripremiti za Japan koji je uvijek težak protivnik, pogotovo na domaćem terenu. Sada nas čeka teži put, ali mi mo odlična ekipa i sada to treba pokazati u bazenu. Atmosfera u reprezentaciji je jako dobra", zaključio je Rino Burić.

Hrvatska će sljedeći nastup na SP imati u petak protiv domaćina Japana, a zatim slijedi osmina finala u nedjelju protiv druge ili treće reprezentacije iz skupine D, a to će biti Srbija ili Crna Gora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novi MMA spektakl, FNC Armagedon, očekuje nas u subotu, 22. srpnja, a prijenos uživo moći ćete pratiti putem PLAY Premium platforme

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo