BARAKUDE ZAPELE U OSMINI FINALA / Tucak detektirao razloge bolnog poraza: 'Jedno nam se ne smije događati. Htjeli smo medalju, a ovako ostaje tuga'

Image
Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Hrvatsku nakon ovog poraza očekuje utakmica protiv Kanade (utorak, 5 sati) za poredak od 9. do 12. mjesta

23.7.2023.
13:37
Matija Habljak/PIXSELL
VOYO logo

Koštali su nas isključenja i golovi na isteku napada. Crnogorci su bili bolji, tako se danas poklopilo, a nama ostaje tuga, kazao je nakon poraza od Crne Gore u osmini finala SP-a u Fukuoki hrvatski izbornik Ivica Tucak

Image
HRVATSKA - CRNA GORA 12:13 /

Crnogorci ukrotili Barakude: Hrvatska nakon drame u Fukuoki ispala sa Svjetskog prvenstva

Image
HRVATSKA - CRNA GORA 12:13 /

Crnogorci ukrotili Barakude: Hrvatska nakon drame u Fukuoki ispala sa Svjetskog prvenstva

 Hrvatska vaterpolska reprezentacija poražena je dvoboju osmine finala Svjetskog prvenstva u Fukuoki od Crne Gore s 12-13 (3-2, 0-3, 5-4, 4-4), te će u utorak u 5 sati igrati s Kanadom za poredak od 9. do 12. mjesta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nama ostaje žal jer smo neke stvari jednostavno pustili iz ruke. Presudio je ogroman broj isključenja, ostali smo bez igrača u rotaciji. Ne znam napamet, ali otprilike pet golova smo primili na isteku protivničkog napada, kao i protiv Mađarske, a to se ne smije dogoditi. Htjeli smo u Japanu osvojiti medalju, a ovako ostaje tuga", rekao je Tucak.

Image
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL

Četiri je gola postigao Jerko Marinić-Kragić, a po tri su zabili Zvonimir Butić i Konstantin Harkov, dok je Matković s pet golova predvodio Crnogorce.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Čestitao bih ekipi Crne Gore, danas su bili bolji i čvršći, na trenutke je izgledalo kao da žele pobjedu više od nas, a to je najgore od svega. Ušli smo loše, cijelo vrijeme smo se vraćali i na kraju se i vratili, ali nismo ih uspjeli i slomiti. Ovo je možda i najbolniji poraz u mojoj karijeri. Ispričavam se suigračima zbog moja dva promašena zadnja šuta. Oni su napadački bili pravi, a mi smo u obrani curili", rekao je Marinić-Kragić.

U utakmici s puno osobnih pogrešaka i peteraca, sjajnih vratara s obje strane, ali uistinu posebno našeg Marka Bijača, s čak 15  obrana, od kojih je jedna iz peterca, u susretu s puno preokreta i mini-serijama obiju momčadi, Crna Gora se jednostavno pokazala boljom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne možemo biti zadovoljni igrom, a još manje rezultatom. Previše primljenih golova po meni, trebat će vremena za dublju analizu, ali svakako šok za nas", izjavio je Ivan Krapić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo