Ivica razočaran, primio se za glavu kad je vidio vrijeme

Ivica Kostelić ipak nije uspio doći do druge pobjede ove sezone.

19.12.2011.
12:59
VOYO logo

Ivica Kostelić u Italiji nije uspio ponoviti slalomsku pobjedu iz Beaver Creeka. U Alta Badiji osvojio je neloše peto mjesto, no nije bio zadovoljan. Prvi 'lauf' aktualni svjetski prvak odskijao je po planu, bez greške, a Austrijanac Hirscher bježao mu je na prvom mjestu samo za 11 stotinki. U drugom je već na početku malo pogriješio, no uspio zadržati prednost na prvom prolazu. Nažalost, do drugog se već istopila, a u cilj je ušao kao četvrti. Austrijanac ga je onda pogurao za još jedno mjesto pa je Ivičin konačni rezultat +0.73 za Hirscherom.

Austrijanac je bio vodeći i nakon prve vožnje na stazi Gran Risa, a svoju je prednost znao sačuvati u nastavku. Na kraju je s vremenom 1:47.16 bio 56 stotinki brži od drugoplasiranog Talijana Giuliana Razzolija, odnosno 60 stotinki od Nijemca Felixa Neureuthera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ispustio je time Ivica, pobjednik slaloma u Beaver Creeku, prvo mjesto u poretku slalomaša. I ono je sada u rukama Hirschera koji ima 160 bodova, 15 više od aktualnog vlasnika Velikog globusa. U ukupnom redoslijedu Kostelić je zadržao deveto mjesto. Na kontu ima 229 bodova. Sljedeća utrka Svjetskog kupa vozi se u srijedu u Flachauu. Na rasporedu je ponovno slalom.

1. Marcel Hirscher (Aut) 1:47.16 2. Giuliano Razzoli (Ita) +0.56 3. Felix Neureuther (Njem) +0.60 4. Andre Myhrer (Šve) +0.65 5. Ivica Kostelić (Hrv) +0.73 … Ukupni redoslijed Svjetskog kupa: 1. Marcel Hirscher (Aut) 425 2. Aksel Lund Svindal (Nor) 416 3. Ted Ligety (SAD) 385 4. Beat Feuz (Švi) 360 5. Hannes Reichelt (Aut) 310 … 9. Ivica Kostelić (Hrv) 229 … Poredak u slalomu: 1. Marcel Hirscher (Aut) 160 2. Ivica Kostelić (Hrv) 145 3. Cristian Deville (Ita) 120

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Počela je druga slalomska vožnja u Alta Badiji. Ivica Kostelić spustit će se pretposljednji...

Nakon što je 19 skijaša odradilo drugu vožnju, prvo mjesto drži Talijan Patrick Thaler s vremenom 1.48.48, drugi je Austrijanac Manfred Pranger s 22 stotinke zaostatka, a treći Japanac Yuasa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Reinfried Herbst razočarao je i u drugoj vožnji. Vodeći je i dalje Talijan Thaler.

Ni Jean Baptiste Grange nije uspio skinuti vodeći trojac. Francuz je kroz cilj prošao kao četvrti sa 47 stotinki zaostatka iza Thalera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Talijan Thaler je na prvom mjestu i nakon nastupa svog sunarodnjaka Stefana Grossa, koji je trenutno drugi sa samo jednom stotinkom zaostatka, a nije ga uspio skinuti ni Amerikanac Ted Ligety, koji je prošao kroz cilj kao četvrti.

Na startu su ostala još samo osmorica...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ni Francuz Pinturault nije uspio skinuti Thalera s prvog mjesta, iako je imao čak 1,06 sekundi prednosti. Kroz cilj je prošao kao peti.

Napokon smjena na vrhu! Prvo mjesto preuzeo je Šveđanin Andre Myhrer sa 67 stotinki prednosti ispred Thalera. Odmah iza njega startao je Talijan Deville. Imao je samo 2 stotinke prednosti ispred Myhrera, ali je trenutno ipak drugi, s 50 stotinki zaostatka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvo odustajanje u drugoj vožnji! Petplasirani iz prve vožnje, Manfred Moelgg nije završio utrku.

Vodstvo je preuzeo Felix neureuther s pet stotinki prednosti ispred Myhrera. Na startu su još trojica. Razzoli, Kostelić i Hirscher.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Talijan je za samo četiri stotinke srušio Neureuthera!

Ivica je imao 33 stotinke prednosti ispred Razzolija, ali je odvezao tek dvadeseto vrijeme druge vožnje. Prošao je kroz cilj kao 4. sa 17 stotinki zaostatka iza Razzolija i bio je vidno razočaran kad je vidio svoje vrijeme na semaforu. Bilo je to tek 20. vrijeme druge vožnje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pobjednik je uvjerljivi Marcel Hirscher, Ivica je na kraju peti!

Kostelić je prvu vožnju odskijao sjajno osvojivši drugo mjesto. Na trećem je mjestu nakon prve vožnje domaći predstavnik Giuliano Razzoli s 45 stotinki zaostatka za Hirscherom, a krug petorice najboljih zatvaraju Nijemac Felix Neureuther i Talijan Manfred Mölgg.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ivica je u prvoj vožnji startao prvi, te lijepo i precizno odskijao, onako majstorski kako inače zna. Dobra vijest je da se nije primio za koljeno kao nakon nedjeljnog veleslaloma.

Austrijanac Marcel Hirscher krenuo je nakon Kostelića, 20 stotinki zaostao je na prvom prolazu, pet na drugom, a u cilju je 'skinuo' Ivicu za 11 stotinki (53.50).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jean-Baptiste Grange treći se spustio i ostao na trećem mjestu (54.81).

Andre Myhrer ugurao se na treće mjesto s vremenom 54.35.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ni Manfred Moelgg nije uspio maknuti Ivicu s druge pozicije te je s vremenom 54.35 trenutno na trećoj poziciji. Mario Matt 'zahaklao' je vrata i izletio sa staze te neće u drugu vožnju.

Cristian Deville sa 0.83 sekunde zaostatka za Hirscherom smjestio se na četvrto mjesto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Reinfried Herbst nije uspio ugroziti sunarodnjaka na prvom mjestu te je tek sedmi sa zaostatkom od 1.54 sekunde za Hirscherom.

Giuliano Razzoli iskoristio je 'prednost domaćeg' terena te je zasad najbolji Talijan. S vremenom 53.95 drži treću poziciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mattias Hargin odskijao je do osmog mjesta (+1.48), a Missillier do devetog kojeg dijeli s Reinijem Herbstom.

Amerikanac Kasper zasad je najlošiji s 2.56 sekundi zaostatka, a skalu ispod njega na 11. mjestu je Šveđanin Baeck (+1.83). Nijemac Neureuther zamalo se ugurao na prvo mjesto, imao je sjajna prolazna vremena, no u cilju je tek četvrti (+0.54). Byggmark također neće u drugu vožnju, a Beni Raich sa +1.54 tek je na desetom mjestu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zurbriggen zasad ima najlošije vrijeme prve vožnje te je na 15. mjestu sa 2.91 zaostatka za vodećim Hirscherom.

Ted Ligety sliježe ramenima, nije zadovoljan osmim mjestom (+1.02), kao ni Pranger 14. mjestom (+1.79). Mitja Valenčić nije se uspio ugurati u najboljih deset te je s +1.52 prvi u drugoj desetorki...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dalibor Šamšal nije se plasirao među najboljih 30.

1. Marcel Hirscher (AUT) 53.50 2. Ivica Kostelić +0.11 3. Giuliano Razzoli (ITA) +0.45 4. Felix Neureuther (NJEM) +0.54 5. Manfred Moelgg (ITA) +0.61 6. Cristian Deville (ITA) +0.83 7. Andre Myhrer (ŠVE) +0.85 8. Ted Ligety (SAD) +1.02 9. Stefano Gross (ITA) +1.10 10. Jean-Baptiste Grange +1.31 ...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo