Ivica ovako nešto nikad nije napravio, ne u Zagrebu!

Uoči sljemenske utrke Ivica Kostelić je očito pod velikim pritiskom.

5.1.2012.
6:40
VOYO logo

"Ivica je spreman i zreo. Tužan je što nije bilo paralelnog slaloma u Münchenu jer mu ta utrka leži. No, zato se odmorio nekoliko dana više. Trenirao je u Innerkremsu u sličnim uvjetima kakvi će biti u Zagrebu. Ondje je također nekoliko dana padala kiša", kazao je Vedran Pavlek.

Ivica će dati sve od sebe, još da ga posluži rulet sa stotinkama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovakav nam snijeg odgovara, podsjeća me na Wengen", kazao je direktor reprezentacije.

U utrci će Ivica ionako biti sam protiv sebe. Ne pogriješi li kardinalno ili ne podlegne li pritisku, mogao bi napokon skinuti to sljemensko prokletstvo (triput drugi). Sad je za to idealan trenutak. Najveći protivnici bit će mu Andre Myhere, Giuliani Razzoli i Jean Baptiste Grange.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Giuliano Razzoli, sljemenski kralj iz 2010. godine u Zagrebu vrijeme provodi u bijelom kamperu. Umjesto šminkerske sobe u hotelu "Westin" vrijeme radije provodi na parkiralištu.

"Kamper nam služi da putujemo po Europi, a ima mjesta za sve moje prijatelje i za sestru, koja je specijalizirana za kuhanje. Znam i ja nešto skuhati, ali bolje je da se ona o tome brine", rekao je Talijan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na Razzolijevoj proslavi prve pobjede u karijeri malo i popilo, pa je stradala i skupocjena kristalna kruna namijenjena najboljem na Sljemenu.

"Dobio sam novu, a sada je čuvam na posebnome mjestu. A i moja olimpijska zlatna medalja iz Vanocuvera je u njoj! A htio bih još barem jednu krunu iz Zagreba", kazao je sljemenski kralj iz 2010. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz Kostelića i Jean-Baptistea Grangea, slovi za najvećeg favorita Sljemena.

"Ivica je odličan dečko. Nažalost, najčešće razgovaramo o ozljedama, ali takav je naš sport", zaključio je Razzoli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

On se vratio u svoju kamp-kućicu, a Jean-Baptiste Grange nastavio je priču o slalomu. Prve godine kada je pobijedio, dakle 2009., još nije znao engleski. Ujak mu je zatim platio tečaj, da mali, kad već pobjeđuje, može i razgovarati.

"Odlično mi je s Gipsom, on zna nešto francuskog, pa se lako sporazumijemo. I Ivica i ja volimo stazu na Sljemenu. No, u slalomu nas ima uvijek barem 15 koji mogu pobijediti. Ne znam zašto je baš tako gusto. Ivica ima uza se i Janicu, ali i domaće navijače. Možemo se dogovoriti, meni bi i postolje bilo dosta", predložio je Grange.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od najvećih zvijezda, zagrebačku utrku (14.30 i 17.30 sati) odlučili su propustiti Bode Miller i Aksel Lund Svindal. Bode, trenutačno najlošiji slalomaš Svjetskoga kupa, shvatio je da u Zagrebu nema što profitirati, a vodeći u ukupnom poretku odlučio je trenirati znajući da Ivici Kosteliću na Sljemenu neće moći previše pomrsiti račune.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo