Ivica Kostelić propustio ogromnu šansu!

Najbolji hrvatski skijaš bio je na odličnoj, četvrtoj poziciji nakon slalomske utrke, a ispred njega su bili samo specijalisti za tu disciplinu.

27.2.2011.
19:35
VOYO logo

Ivica Kostelić napravio je još jedan korak prema ukupnoj pobjedi u Svjetskom kupu. U superkombinaciji u Banskom nije briljirao, ali je osvojio peto mjesto i novih 45 bodova s kojima je još više odmakao trojici najvećih konkurenata – Didieru Cucheu, Akselu Lundu Svindalu i Silvanu Zurbriggenu.

Nakon slaloma, koji je zbog lošeg vremena bio prije superveleslaloma, najbolji hrvatski skijaš bio je na četvrtoj poziciji, ali priliku za postolje, čak i pobjedu, propustio je slabim nastupom u superveleslalomu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na kraju je zauzeo peto mjesto sa 55 stotinki zaostatka za pobjednikom, ali s obzirom na bolove koje je trpio posljednjih dana, to je vrlo dobar plasman. U ukupnom poretku Svjetskog kupa Ivica je sada povećao svoju zalihu na 1294 boda, odnosno 569 više od Cuchea i 581 ispred Svindala.

Drugi hrvatski adut Natko Zrnčić Dim također je propustio priliku za dobar plasman. Prdek je nakon slaloma bio pet, ali je super-G odvozio izuzetno loše i na kraju pao na 15. poziciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pobijedio je Talijan Christof Innerhofer, trostruki osvajač odličja na SP-u u Garmisch-Partenkirchenu, koji je ovim rezultatom pokazao da je u vrhunskoj formi. Drugi je sa samo 1 stotinkom zaostatka bio Nijemac Felix Neureuther, dok je treće mjesto osvojio Francuz Thor Mermillod Blondin (+0.33). Ispred Ivice je bio i Amerikanac Ted Ligety (+0.50)

Tin Široki, treći hrvatski predstavnik na superkombinaciji u Banskom, osvojio je 32. mjesto, posljednje od svih skijaša koji su završili utrku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezani članci:

arti-201102260023006 arti-201102250717006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo