Hrabri Kostelić odlučio riskirati i pogodio je!

Na SP-u u Schladmingu skijaši su odradili spust.

8.2.2013.
12:16
VOYO logo

Sjajni noveški skijaš Aksel Lund Svindal (30) novi je svjetski prvak u konkurenciji spusta! Svindal je u austrijskom Schladmingu slavio ispred Talijana Dominika Parisa.

Drugo je to svjetsko zlato u spustu za ponajboljeg skijaša današnjice, nakon što je isto osvojio 2007. godine u švedskom Åreu. Ukupno gledajući ovo je osma medalja sa svjetskih prvenstava za Svindala - peta zlatna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, Svindal je na prvoj utrci SP osvojio brončanu medalju u konkurenciji superG-ja.

Norvežanin je do najviše stepenice pobjedničkog postolja doskijao za dvije minute, jednu sekundu i 32 stotinke, odnosno 46 stotinki brže od 23-godišnjeg Talijana Parisa, koji se okitio srebrom. To je talentiranom Talijanu prva individualna medalja s velikih natjecanja. Paris je kao junior prije tri godine u ovoj disciplini bio svjetski vice-prvak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Broncu je uzeo 30-godišnji Francuz David Poisson, a to mu je, baš kao i Parisu, prva velika medalja, te ujedno i prvo postolje u cijeloj karijeri! Dosad mu je najbolji rezultat bilo 4. mjesto 2010. godine u Bormiju (spust).

Naš Ivica Kostelić startao je u utrku s rednim brojem dva i odvezao solidnu utrku usprkos problemima s koljenom. Kostelić je u konačnici za pobjednikom Svindalom zaostao dvije sekunde i 86 stotinki, te osvojio solidno 20. mjesto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kostelić je bio zadovoljan svojom vožnjom i rezultatom, a još više činjenicom da mu je koljeno izdržalo napore i opasnosti koje vrebaju na stazi pa mu se u cilju razvukao osmijeh na licu.

"Utrka je bila dosta teška, a vidljivost je bila slaba. Bilo je puno prijelomnica, puno skokova i malih grba koje se nisu dobro vidjele. Ja sam imao sreće sa ždrijebom i brojem dva koji sam iskoristio za jednu solidnu vožnju", izjavio je Kostelić nakon utrke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pred našim najboljim skijašem je sada utrka superkombinacije u kojoj će uz Francuza Alexisa Pinturaulta biti favorit za osvajanje zlatne medalje. Utrka je na rasporedu u ponedjeljak.

1. Aksel Lund Svindal (Nor) 2:01.32 2. Dominik Paris (Ita) +0.46 3. David Poison (Fra) +0.97 4. Klaus Kroell (Aut) +1.35 ... 20. Ivica Kostelić (Hrv) +2.86 Njemačka skijašica Maria Höfl-Riesch pobijedila je u petak u austrijskom Schladmingu, u utrci super-kombinacije na Svjetskom prvenstvu u alpskom skijanju...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pobijedila je Njemica ispred favorizirane Slovenke Tine Maze, uvjerljivo najbolje skijašice ove sezone u Svjetskom kupu. Inače, Maze je nakon spusta bila ispred Höfl-Riesch, točnije, zajedno s Annom Fenningerom na samom vrhu poretka. "Ovo stvarno nisam očekivala posebno jer sam nakon spusta bila iza Tine. Ove je sezone Maze sjajna u slalomu, kao uostalom i u svakoj drugoj disciplini. Realno, bolja je od mene u slalomu, zato ponavljam da nisam očekivala ovakav sjajan rezultat. Pokušala sam voziti kontroliranu utrku, htjela sam zapravo jedino da ne ispadnem. Bila sam stvarno iznenađena", rekla je Maria Höfl-Riesch. Na drugoj strani Maze je bila prilično razočarana, makar je ovime došla do druge medalje u dvije šladmingške utrke (ima već zlato u super-veleslalomu). "Nisam zadovoljna, posebno nisam zadovoljna načinom kako sam vozila slalom. Bila sam nekako napeta, nikako se nisam uspjela opustiti. Istina je da sam osjećala pritisak i on me omeo. Osjećala sam poštovanje prema situaciji u kojoj sam se našla, umjesto da normalno odvezem utrku", rekla je Maze i dodala: "Ima još dosta utrka na ovom prvenstvu da ispravim ovo, jer imam dojam da sam propustila sigurnu zlatnu medalju".

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo