IVICA KOSTELIĆ NAJBOLJE OBJASNIO ŠTO SU HRVATSKI SKIJAŠI DANAS NAPRAVILI: / 'Pa mi smo bili na razini velesile'

Image
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Legenda hrvatskog skijanja nakon utrke na Sljemenu bila je puna hvale za hrvatske skijaše

6.1.2021.
17:21
Slavko Midzor/PIXSELL
VOYO logo

Filip Zubčić je osvojio peto mjesto u slalomskoj utrci za Svjetski kup na sljemenskom Crvenom spustu, što mu je najbolji rezultat u karijeri u ovoj disciplini, zaostavši za iznenađujućim pobjednikom Nijemcem Linusom Strasserom za 47 stotinki, a u Top 15 Zubčiću su se pridružili Matej Vidović kao 12. i Samuel Kolega na 15. poziciji.

Nije pretjerano reći da je ovo bio povijesni dan za hrvatski sport, a najbolje je to nakon sljemenske utrke objasnio čovjek koji u toj povijesti ima nekoliko svojih stranica - legendarni Ivica Kostelić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svi smo zaneseni sad ovim postignućem. Iskreno, ovo je sad za anale jer mi trenutno imamo četiri čovjeka u reprezentaciji, četiri čovjeka koja stoje na nogama jer je jedan ozlijeđen. Tako da je ulazak četvorice u drugu vožnju samo po sebi ostvarenje. Trojica među 15 je fantastično. Mi smo u ovoj utrci na razini velesila“, rekao je Kostelić za HRT nakon utrke.

Image
HRVATSKI SKIJAŠ SLOMIO SE PRED KAMERAMA I ZAPLAKAO U STUDIJU: /

'Ispričavam se svima, na rubu sam suza...'

Image
HRVATSKI SKIJAŠ SLOMIO SE PRED KAMERAMA I ZAPLAKAO U STUDIJU: /

'Ispričavam se svima, na rubu sam suza...'

Zubo je vrh koplja

"Za svakoga se danas dogodilo ono što im je trebalo. Zubo je za nas trenutno vrh koplja i imao je dvije srčane vožnje. Matej je, nakon što smo radili nekoliko dobrih treninga našao neki svoj stari način skijanja. Pinokio (Samuel Kolega op.a.) je imao 2. najbrže vrijeme druge vožnje. Istok se već dugo traći i ovo mu je trebalo za samopouzdanje. Na sve njih sam jako ponosan", rekao je Kostelić te dodao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Slalomi dolaze, a Zubo je u odličnoj formi. To će mu pomoći i u veleslalomu, tako da od njega možemo očekivati velike rezultate. Ovi dečki su sad vidjeli da mogu i to je važno za samoupouzdanje koje će im puno značiti i u sljedećim utrkama", zaključio je Kostelić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo