Kostelić: 'U svojoj glavi sam napravio puno veći problem!'

U petak su najbolji skijaši počeli s lovom na bodove u austrijskom Kitzbühelu. Na red je prvo došla utrka super-veleslaloma, a pobjedu je odnio Norvežanin Aksel Lund Svindal.

25.1.2013.
9:31
VOYO logo

Tijekom prva tri prolazna vremena je bio unutar jedne sekunde zaostatka za Norvežninom, a na kraju je zauzeo 24. mjesto sa 1.82 sekundom slabijim vremenom od pobjednika.

"Dobra vožnja, ali donji dio sam 'papački' jako vozio. Previše sam zategnuo, izgubio sam brzinu. Kao i obično u svojoj glavi sam napravio veći problem nego što je bio. Vlastitom pogreškom sam jako puno vremena izgubio", rekao je Kostelić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svindal je ovom pobjedom proslavio mali jubilej. Naime, bila mu je ovo dvadeseta pobjeda u Svjetskom kupu u karijeri, a najviše ih je skupio baš u ovoj današnjoj disciplini (sada je na brojci devet). Inače, tijekom ove sezone je Svindal, prije Kitzbühela, pobijedio na dva super G-a, u Lake Louiseu i Val Gardeni. Ovom je prilikom jedinog pravog konkurenta imao u Austrijancu Matthiasu Mayeru koji je ipak na kraju upisao zaostatak od 13 stotinki. Na treće se mjesto plasirao Talijan Christof Innerhofer. Svindal je s novih 100 bodova spustio zaostatak u ukupnom redoslijedu u odnosu na Hirschera koji sada ima 88 bodova više. Ivica Kostelić se, pak, popeo na peto mjesto ukupnog redoslijeda. U subotu se u Kitzbühelu vozi spust, a u nedjelju slalom. Spust i slalom će se računati i za jedinu ovosezonsku klasičnu kombinaciju u Svjetskom kupu. Lani je, podsjetimo, Kostelić slavio u kombinaciji, a u slalomu je bio treći.

1. Aksel Lund Svindal (Nor) 1:14.48 2. Matthias Mayer (Aut) +0.13 3. Christof Innerhofer (Ita) +0.40 4. Kjetil Jansrud (Nor) +0.64 5. Erik Guay (Kan) +0.70 ... 24. Ivica Kostelić (Hrv) +1.82

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo