Ivica Kostelić i društvo pod policijskom zaštitom!

Nakon što je Ivici Kosteliću objasnio kako i zašto tako često hakla kolac, Marcel Hirscher se dvaput majstorski spustio niz padinu ponad Schladminga i pred 45.

25.1.2012.
9:32
VOYO logo

Nakon ispadanja u Flachauu i Kitzbühelu, Hirscher je tek iz trećeg pokušaja uspio slaviti pred svojom publikom. Pobijedio je ispred Talijana Grossa i sunarodnjaka Matta, koji je za jednu stotinku bio brži od Ivice Kostelića.

Uz zvižduke domaće publike, do kojih je došlo zbog tituliranja Hirschera lažljivcem i nesportašem, Ivica je nakon prve vožnje bio šesti. Zaostajao je 1.18 sekundi za Hirscherom. U drugom laufu imao je oprezniji početak, valjda i zbog negodovanja gledateljstva, no potom je ulovio dobar ritam, pa je na najstrmijem dijelu staze uspio ubrzati i osvojiti novih 50 slalomskih bodova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njemački dnevnik Bild potvrdio je u izdanju od srijede da je policija na noćnom slalomu Svjetskog kupa skijaša u austrijskom Schladmingu bila u stanju pune pripravnosti.

Strahovali su Austrijanci od odmazde Bad Blue Boysa, navijača zagrebačkog Dinama, s kojima tijekom posljednjeg desetljeća nemaju lijepih iskustava. Kako je bilo izvjesno da će na najposjećeniju utrku Svjetskog kupa, na kojoj je i u utorak došlo 50.000 ljudi, doputovati velik broj Hrvata, lokalna je policija, piše Bild, stavila svoje snage u "stupanj pune sigurnosti". Otišlo je toliko daleko da su Austrijanac Marcel Hirscher, Nijemac Felix Neureuther i Hrvat Ivica Kostelić dobili posebnu policijsku zaštitu, navodi isti izvor. Pozadina straha od hrvatskih huligana, za koje Austrijanci pretpostavljaju da aktivno navijaju i za Kostelića, problem je navodnoga nedopuštenog prolaska Hirschera i Neureuthera preko vrata tijekom sljemenske slalomske utrke početkom godine. Nastao je nakon toga nesporazum između Kostelića i Hirschera, koji je razriješio tek direktor utrke Günter Hujara dokazavši sofisticiranom videoanalizom da tehničkih pogrešaka Austrijanca i Nijemca ipak nije bilo. Strah od reakcije BBB-a svejedno je ostao...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Stotinka razmaka odnijela je deset bodova. Da nismo tako 'u banani' ove sezone u brzim disciplinama, ne bih se bunio. Ali mogu biti zadovoljan. Prva staza je bila čisti 'Mickey Mouse' plus ovaj poligon. U drugoj vožnji je bilo dobro. Bilo je izrovano pa se trebalo znati skijati iako staza nije bila preteško postavljena. U svakom slučaju, u toj sam vožnji ostvario što sam želio, taktički sam je dobro odradio."

A zvižduci? Je li ih čuo i jesu li mu smetali? "Čuo sam ih dok sam vozio. Ali to sam očekivao i na to sam se pripremio. Nije to bilo ništa posebno."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ivica u Schladmingu nikad nije pobijedio. Dvaput je bio treći (2002. i 2009.), a ovo je drugi put da je četvrti (2002. i 2011.). Inače, u svih osam ovosezonskih slaloma Ivica nikad nije osvojio manje od 45 bodova. Šest puta je bio na postolju (tri puta pobjednik) te po jednom četvrti i peti. Zbog svega toga zadovoljan je bio i direktor skijaške reprezentacije Vedran Pavlek:

"Ovo je najemotivnija pobjeda moje karijere", izjavio je 22-godišnji Austrijanac Marcel Hirscher nakon što je na noćnom slalomu u Schladmingu ostvario šestu pobjedu ove sezone u Svjetskom kupu te devetu u karijeri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hirscher je prokomentirao i sukob s Kostelićima. "Bilo je to najteže razdoblje moje karijere. Drago mi je da smo si Ivica i ja stisnuli ruke prije utrke i razriješili probleme. Nakon što smo međusobno razgovarali, za mene je ta tema bila završena. Ja sam osoba koja želi razgovorom riješiti probleme, ako ih ima. Što se mene tiče, svaki problem, ako postoji, treba riješiti čim prije. Sretan sam što se sada u potpunosti mogu usredotočiti onome što najviše volim – skijanju i utrkivanju", poručio je Austrijanac. "Za razliku od Flachaua, ovaj puta stotinke nisu plesale nama u korist. Ivica je u drugoj vožnji vozio bolje, pogotovo u donjem dijelu, u kojem je možda bio i najbrži. Uz stazu je bilo zvižduka, i pokoja bačena gruda u njegovu smjeru, no nije mi se žalio."

Pavlek nam je predočio Ivičin program do kraja ovog tjedna:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ivica će dva dana trenirati u Innekremsu, a u Garmischu će propustiti spust i tek će u nedjelju voziti superveleslalom."

1. Hirscher (Aut) 1:43.01 2. Gross (Ita) +0.22 3. Matt (Aut) +0.29 4. Kostelić (Hrv) +0.30 5. Yuasa (Jap) +0.50... Ukupni redoslijed u slalomu: 1. Kostelić (Hrv) 595 bodova 2. Hirscher (Aut) 460 3. Deville (Ita) 370 4. Myhrer (Šve) 364...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ukupni redoslijed Svjetskog kupa: 1. Kostelić (Hrv) 905 2. Hirscher (Aut) 825 3. Feuz (Švi) 665 4. Ligety (SAD) 578 5. Svindal (Nor) 534...

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo

Još iz rubrike